Terakki Vakfı 15. Gençlik Tiyatroları Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 15.si düzenlenen Terakki Vakfı Gençlik Tiyatroları Festivali 24 Mayıs Pazartesi günü saat 19:00’da Esenyurt Kıraç İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin sahneleyeceği H. Boytchev’in Albay Kuş adlı oyunu ile start alıyor. Festival’in ön jürisi olan Terakki Vakfı Sanat Danışmanı Orhan Kurtuldu ve Terakki Oyuncuları Eğitmeni Cüneyt Yalaz’ın, Festival’e başvuran 20 okul arasından seçtikleri 5 lise tiyatrosu topluluğu hafta boyunca oyunlarını Terakki Kültür Merkezi’nde sergileyecekler. 29 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’de Terakki Oyuncuları Bertolt Brecht’in Aklayıcılar Kongresi adlı oyununu yarışma dışı olarak seyirciye sunacak. Bu gösterinin hemen ardından saat 19:00’da ödül törenine geçilecek.

15 yıldır istikrarlı bir biçimde sürdürülen ve lise tiyatrosu alanında haklı bir yer edinen Festival’in jürisinde şu isimler bulunuyor: Serpil Tamur, Deniz Gökçer, Simay Küçük, Serpil Tezcan, Hami Çağdaş, Ali Kırgız, Cüneyt Yalaz ve Orhan Kurtuldu. Terakki Gençlik Tiyatroları Festivali bu yıl yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor: gençlik jürisi. Festivale katılmaya hak kazanan toplulukların oyuncularından oluşan gençlik jürisi de oyunları değerlendirecek ve bu değerlendirme de ödül töreninde seyirciyle paylaşılacak.

Her yıl Şişli Terakki Lisesi öğrencileri arasında yapılan anket sonucu belirlenen Terakki Vakfı Tiyatro Ödülü’nü bu yıl tiyatro oyuncusu Altan Erkekli kazandı. Festival Onur Ödülü ise yıllardır Ordu’da tiyatronun var olmasına katkıda bulunan Ordu Belediyesi adına Belediye Başkanı Seyit Torun’a verilecek. Erkekli ve Torun’a ödülleri 29 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ödül töreninde verilecek.

Festival’i bu yıl ilginç kılan yönlerden biri de Festival’e katılmaya hak kazanan beş topluluktan üçünün ilk kez bu başarıyı elde etmesi. Farklı toplulukların da Festival’e katılma başarısı göstermesi tiyatro sanatının geniş bir alana yayıldığını müjdelemesi bakımından sevindirici. Bu yıl Festival’e katılan topluluklar ve sergileyecekleri oyunlar şöyle:

24 Mayıs Pazartesi – 19.00

Esenyurt Kıraç IMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ALBAY KUŞ / H. Boytchev

 

 25 Mayıs Salı- 19.00

Otakçılar Lisesi YEDİ KOCALI HÜRMÜZ / S. Şendil

 

26 Mayıs Çarşamba – 19.00

VKV Koç Özel Lisesi BİR YAZ GECESİ RÜYASI / W. Shakespeare

 

27 Mayıs Perşembe – 19.00

Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ROBERTO ZUCCO / B. Marie Koltes
 

28 Mayıs Cuma – 19.00

Kadıköy Anadolu Lisesi V. FRANK / F. Dürrenmatt

 

 29 Mayıs Cumartesi – 17.00

Terakki Oyuncuları AKLAYICILAR KONGRESİ / B. Brecht

Terakki Vakfı Gençlik Tiyatroları Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgi için:

 http://www.terakki.org.tr/tiyatro/

Terakki Vakfı Kültür Merkezi’ne ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

http://www.terakki.org.tr/Vakif/8335479115725.asp?togle=div5&pgsub=31

Paylaş.

Yanıtla