Tiyatro Festivalinde “Japonya Yılı”na Özel Bölüm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

”17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali”nin, ”2010 Türkiye’de Japonya Yılı”na özel bölümünde, dünyaca ünlü 3 Japon tiyatro ve dans grubu, 5 gösteri için İstanbul’a gelecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfından yapılan açıklamaya göre, 10 Mayısta başlayan festival kapsamında düzenlenen ”2010 Türkiye’de Japonya Yılı”na özel bölümdeki gösteriler, Japonya’nın desteği, Eu-Japan Fest ve Japan Foundation’ın katkılarıyla gerçekleşecek.

Festival izleyicisinin önceki yıllardan ”Diyonisos” ve ”Ivanov” yorumuyla tanıdığı Japonya’nın ünlü tiyatro yönetmeni Tadashi Suzuki ve topluluğu SCOT, son projeleri ”Elektra” ile İstanbul Tiyatro Festivali’nin konuğu olacak.

Tadashi’nin klasik metinden ve Hofmannsthal’ın yüzyıl başı özgün Sofokles uyarlamalarından yola çıkarak yorumladığı ”Elektra”, yarın ve 27 Mayısta Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. ”Elektra”nın annesinden intikam alma fantezisi, Tadashi’nin çarpıcı yorumuyla geleneksel Japon tiyatrosundaki çeşitli görsel ve işitsel teknikler kullanılarak izleyiciye aktarılacak.

Ünlü yönetmen Tadashi’ye, Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin ”Onur Ödülü” de takdim edilecek.

Etkinlikler kapsamında koreografileri ve solo danslarıyla dünyaca ünlü Butoh sanatçılarından biri kabul edilen Ko Murobishi sahne alacak.

Amerika turnesinde olan Ko Murobishi, 3 genç dansçıyla oluşturduğu topluluğu ”Ko&Edge” ile 4 ve 5 Haziranda Garajistanbul’da izleyiciyle buluşacak.

New National Theatre-Tokyo’nun 8 Haziranda Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahneleyeceği gösteri ”Yorobashi” ve ”Bahar Ayini” başlıklı iki bölümden oluşacak.

CUMHURİYET

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.