Tiyatro İzlemek Onların da Hakkı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından, sanatsal aktiviteleri takip edebilme olanağı olmayan ilköğretim öğrencilerine yönelik planlanan proje kapsamında, öğrencilerin sanatla olan ilişkilerini kuvvetlendirmek adına düzenlenen tiyatro gösterileri dördüncü yılında da devam ediyor.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 2006 yılında başlatılan, ilköğretim öğrencilerine yönelik tiyatro gösterileri dördüncü yılında da devam ediyor. İstanbul’da özellikle göç alan ve maddi yönden kısıtlı imkanlara sahip ilköğretim okulu öğrencilerini tiyatro ile tanıştırmak, sanatla buluşturmak, onların ücretsiz olarak tiyatro seyretmelerine imkan sağlamak amacıyla 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 6. maddesi gereğince İstanbul İl Genel Meclisi tarafından görüşülerek kabul edilen projeye, toplam 500.000 TL ödenek ayrıldı.

Proje kapsamında ilk olarak İsmail Yeşilbağ’ın çevre bilincini oluşturmak adına kaleme aldığı ve mizahi dille anlatılan “Karagöz Çevreci Çocuk” isimli oyun okullarda sergilenmişti. 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylı “Yanlış Park” isimli tiyatro oyunu okulları dolaşıyor. İstanbul’un çeşitli semtlerinde belirlenen okullarda sahnelenen “Yanlış Park” öğrencilere keyifli anlar yaşatıyor. Şu an gösterimi devam eden “Yanlış Park” isimli tiyatro oyunu belirlenen okullarda 2009-2010 Eğitim ve Öğretim döneminde öğrencilere ücretsiz olarak 300 seans sahnelenecek.

EBM HABER

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.