Türkiye’de Bir İlk: Evde Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konak Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Basmane Semt Merkezi’nde sahnelenen ‘Otel Katibi ve Diğerleri’ adı oyunu Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve sanatseverler birlikte izledi.

Basmane’yi anlatan oyunu semtte oturan yurttaşlar izledi. Ev rahatlığında bir salonda gerçekleşen tiyatro gösterisi birçok yurttaşa ilk kez sanat gösterisi izleme olanağı yaşattı. Oyun sonunda Başkan Tartan, şehir tiyatroları oluşturacaklarını bildirdi.

Basmane’de yaşayan vatandaşları otel katibi gözünden inceleyen bir oyunu aynı semtteki insanlar ile buluşturduklarını dile getiren Başkan Tartan, “Otel Katibi ve Diğerleri” adlı oda oyunu Gürol Tonbul tarafından uyarlandı. Oyun, Basmane tarihini ve dokusunu anlatıyor. Oyunu izledikten sonra belediyemizde de tiyatrosu kurulması fikri bir kez daha gündeme geldi.İzmir’e yeni bir soluk getirecek şehir tiyatroları çalışmalarına başladık” dedi. Ünlü tiyatro sanatçısı ve eğitmeni Gürol Tonbul tarafından uyarlanan ‘Otel Katibi ve Diğerleri’ oyununda, tiyatrocu Burak Özhan’ın oyunculuğu dikkat çekti. Başarılı oyuncuya klarnette Bilge Kuzu ve şarkılarda Berna Özçeltik eşlik etti.

İnternethaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.