Türkiye’nin En Genç 4 Oyun Yazarı GalataPerform’da!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

22 Mayıs 2010  saat 20.00 / Galata Perform

23 Mayıs 2010 saat 18.00 / Galata Perform

Yeşim Özsoy Gülan’ın genel sanat yönetmenliğinden; çağdaş oyun yazım biçimlerine odaklanan bir proje olarak yürütülen Yeni Metin Yeni Tiyatro, 4. yılında Türkiye’nin en geç 4 oyun yazarını seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Ceren Ercan’ın koordinatörlüğünde “Liseli Gençler Oyun Yazıyor” adıyla çalışmalarını sürdüren ekipte yer alan; Ayris Alptekin, Nazlı Bulum, Albina Özden ve Sefa Tokgöz’ün kısa oyunları 22 Mayıs Cumartesi 20:00’da, 23 Mayıs Pazar 18:00’da GalataPerform’da izlenebilir. Özlem Özhabeş’in yönetmenliğini üstlendiği oyunun sahne tasarımı Aslı Ersüzer’e, ışık tasarımı Cem Yılmazer’e hareket düzeni ise İlkem Ulugün’e ait.

Aynı proje kapsamında Fehime Seven tarafından yazılan “Türkiye Kayası” isimli oyun, İstanbul Şehir Tiyatroları repertuarına alındı.Oyunun önümüzdeki sezon sahnelenmesi planlanıyor. 16 yaşındaki Seven, Türkiye’de ödenekli bir kurumda oyunu sahnelenen en genç oyun yazarı olacak.

Gençlerin dilini, gündelik hayatını ve sıkıntılarını taşıyan oyun metinleri yazılırken otobiyografik olandan da yararlanıldı. Sahne üzerinde alışık olmadığımız temalar ve sözcüklerle karşı karşıyayız. Çoğunluğunu genç nüfusun oluşturduğu bir ülkede, gençlerin seslerinin sahne üzerinde işitilir olmasını önemsiyoruz. Gençlerin deneme cesaretinin ve yeni olana duydukları merakın, yeni yazım biçimlerini de beraberinde getireceğine inanıyoruz. Alanın pofesyonellerine düşen sorumluluğun farkındayız. Gençlerin enerjilerinin ve coşkularının profesyonel bir zeminde karşılık bulmasına olanak tanımak ve üretilenleri profesyonel bir gözle değerlendirmek gerek. Biliyoruz!

“Plastik Sınır”
Nazlı Bulum, 1992 doğumlu, Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi

“Kabuk”
Ayris Alptekin, 1992 doğumlu, Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi

“Not: Sanat Altın Bileziktir”
Sefa Tokgöz, 1992 doğumlu, Sağmalcılar Lisesi

“Her of Bir Çığlık!”
Albina Özden, 1995 doğumlu. Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitimine devam ediyor.

Bilgi için:
GalataPerform
Adres: Büyük Hendek Cad. No:21 Galata Kuledibi Beyoğlu ISTANBUL
(0 212) 243 99 91
Web: http://www.galataperform.com,

Ve Diğer Şeyler Topluluğu
Web: http://www.vedigerseyler.com

Paylaş.

2 yorum

  1. melek Tarih:

    cnm arkdaşım sefacım ismini görünce şok oldum.ama çokta sevndm ilkokuldn bri tiytro tutkunu birisin.sana ve arkdaşlarına başarılar diliyorum yolunuz açık olsun:)

Yanıtla