Vize Çilesi Bitmiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

En son Ata Demirer’in Almanya’ya girişi sırasında yaşadığı sıkıntılar her geçen gün artıyor. Bu kez de Yıldız Kenter’in ABD’de sahneleyeceği oyun ekipten bir oyuncuya vize verilmemesi nedeniyle iptal oldu. Şarkıcı Funda Arar’ın da Almanya’da vermesi gereken konserin vize alamadığı için iptal edildiği öne sürülüyor.

Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter’in, 9 Mayıs’ta New York’ta sahneleyeceği “Kraliçe Lear” tiyatro oyunu iptal edildi.

“Amerika Türk Kadınlar Birliği-ATKB” tarafından yapılan yazılı açıklamada, ATKB tarafından organize edilen ve “The Kayle Playhouse” salonunda sahnelenecek eserin, “Yıldız Kenter’in ekibindeki oyuncuların vize problemleri nedeniyle iptal edildiğinin üzüntüyle bildirildiği” kaydedildi.

Başrolde ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter’in olduğu “Kraliçe Lear” oyununda, Sedef Şahin ve Feride Berin sanatçıya eşlik edeceklerdi.

Vizesiz seyahat hakkımız neden savunulamıyor? Son zamanlarda hükümet birçok ülkeyle vizesiz seyahat için anlaşma yaptı. Ancak bu ülkelerin hemen hemen hepsi Türkler’in pek de rağbet etmediği Afrika, Orta Doğu gibi ülkelerle sınırlı kaldı.

Batı cephesinde ise değişen bir şey olmadı. ABD ve AB vizeleri Türkiye için sorun olmayı sürdürüyor. AB anlaşmaları gereği üye ülkelere vizesiz seyahat etme hakkımız olmasına rağmen nedense AB buna yanaşmıyor. Türkiye’nin AB nezlindeki temsilcileri de Türkiye’nin var olan bu hakkını kullanmak için yeterli çabayı göstermekten uzak kalıyor.

MİLLİYET

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.