157 Dansçının Ortak Halayı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yıllar önce Karşıyaka`dan Yunanistan`a göç edenlerin Selanik`te kurduğu Elefterio Kordelio kentinin dansçıları ile Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları topluluğu birlikte gösteri yaparak halklar arasında barış ve sevgi mesajları verdi.

Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu`nda ücretsiz olarak sahnelenen müzikalin yapım, yazım ve yönetimi Tuğrul Gezer tarafından gerçekleştirildi. Dansları Ekrem Altaylı hazırladı.

Müzikalde 12`si Yunanistanlı toplam 157 dansçı görev aldı.

Farklı ulus ve dinlerden gelen ve ayrı dilleri konuşan Roman Hasan ve Yunan Maria`nın aşkını komik bir olay örgüsüyle anlatan `Kalimera Şugar` seyirciyi büyüledi.

İki gün üst üste sergilenen müzikalde izdiham yaşandı. Yer bulamayan izleyiciler için sandalye getirildi. Bazı seyirciler müzikali ayakta izledi.

157 DANSÇININ ORTAK HALAYI

Taksicilik yapan Hasan ve Türkiye`ye turistik ziyarete gelen Selanikli Maria birbirlerine ilk görüşte aşık olur. 2 genç evlenmeye karar verir. Ancak Maria`nın annesi evliliklerine karşı çıkar. Hasan, kayınvalidesini ikna etme çabalarına girişir. O andan itibaren komik ve ilginç olaylar birbirini izler. Bu olay örgüsü içinde Türkiye`nin her yöresinden folklorik oyunlar sahnelenir. Müzikalin finalinde Hasan ve Maria evlenir ve hikâye mutlu sonla biter.

Gecenin sonunda sahneyi dolduran 157 dansçı Yunan ezgileri eşliğinde hep birlikte halay çekti. Müzikalin ardından düzenlenen törende Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Şebnem Güncü Konuk Ekibin Temsilcisi Kordelio Belediye Meclisi Üyesi ve Agia Fotini Dans Grubu Yöneticisi Anastasia Skordalou`ya Karşıyaka`yı tanıtan yayınlar hediye etti.

Anastasia Skordalou da Şebnem Güncü`ye Kordelio`dan getirdiği hediyeleri verdi.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.