17. Aspendos Opera ve Bale Festivali Verdi ile Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

`17. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali`, 8 Haziran`da İtalyan Besteci Verdi`nin `Aida` operası ile başlayacak.

Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu yıl 8 Haziran-1 Temmuz 2010 tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl gerçekleştirilecek festivalde, 3 yabancı konuk topluluğun yer alacağı, toplam 8 etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Festival açılışını Aspendos Antik Tiyatrosu`nun `büyülü atmosferinde` G.Verdi`nin `Aida` Operası ile Ankara Devlet Opera ve Balesi yapacak. İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini`nin yorumuyla seyirciyle buluşacak Ankara Devlet Opera ve Balesi`nin sergileyeceği ve festivalin ikinci temsili olan Alexander Dumas`nın `Üç silahşörler` adlı eseri eğlenceli danslarıyla festivale konuk olacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi`nin sahneleyeceği Çingene kızı `Carmen`, Akdeniz`in ve Aspendos`un sıcak yaz akşamında tutkulu aşk hikayesiyle seyirciyle buluşacak.

Japonya`dan Festivale konuk olarak gelen Tokyo Balesi de Mozart`ın `Don Juan`, M.Teodorakis`in `Yunan Dansları` ve M.Ravel`in eşsiz eseri `Bolero`yu ünlü Koreograf Maurice Bejart`ın yorumu ile sahneleyecek.

Festivalin bir diğer yabancı konuk topluluğu olan Berlin Radyo Korosu çeşitli ülkelerden gelen 500 koro sanatçısı ve dünya opera yıldızları, akustik harikası Aspendos Antik Tiyatrosu`nda `Carmına Burana` eseri ile ihtişamlı bir konser sergileyecek.

Makedonya Opera ve Balesi, `Rıgoletto` Operası`nda büyük beğeni kazanan `La donna é mobile` aryasını, bu kez Aspendos`ta seslendirecek.

Romantik opera repertuvarının örneklerinden, Ünlü Alman Besteci Richard Wagner`in `Uçan Hollandalı` Operası, İzmir Devlet Opera ve Balesinin prodüksiyonuyla seyircisiyle buluşacak.

KAPANIŞ BARBAROS HAYRETTİN PAŞA`DAN

Festivalin kapanış temsili ise Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü projesi olan `Barbaros Dans Prodüksiyonu` ile yapılacak. Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa`nın hayatını ve 16. yüzyılda Akdeniz`deki deniz akıncılığını çağdaş dans üslubuyla anlatan, kentin denizle olan dokusunu ve çağdaş yaşamda insan-su ilişkisini tarihsel bağlantılarla işleyen dans ve müzik prodüksiyonunu İstanbul, Ankara, İzmir ve Samsun Devlet Baleleri dansçılarından oluşan topluluk sergileyecek.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.