Aida, Aspendos’ta Yankılandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün düzenlediği 17. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nin açılış gösterisi “Aida” büyük ilgi gördü.

Binlerce yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu’nun sahnesi, Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’ne 17’nci kez evsahipliği yaptı. Dün Antalya’daki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen halk konseriyle startı verilen festivalin ilk gösterisinde Ankara Devlet Opera ve Balesi, İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin ünlü eseri “Verdi”yi sahneledi.

İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin yorumuyla seyirciyle buluşan eserde orkestrayı Kazak sanatçı Şef Renat Salavatov yönetti. Işık tasarımını İtalyan Giovanni Pirandello’nun üstlendiği eserde Ahmed Agadi “Radames”, Gülzat Daurbayeva “Aida” ve Asel Bekbayeva “Amneris” rolünde sahne aldı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, konser öncesi yaptığı konuşmada, Aspendos Antik Tiyatrosu’nun dünyanın en güzel akustiğe sahip antik tiyatrosu olduğuna dikkati çekti.

Gökmen, festivalin bugünkü başarısını yakalamasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bugün insanlığın barışa, kardeşliğe, hoşgörüye ve yardımlaşmaya her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Biz sanatçılar olarak dostluk ve kardeşliğin tüm toplumlarda sanat yoluyla sağlanabileceğine yürekten inanıyoruz. Çünkü sanat, özellikle opera, bale sanatları, hiçbir coğrafyaya mal edilemeyen güzellikteki evrensel duygu ve düşünceleri taşıyabilme becerisiyle, insanoğlunun kendisini tanıma ve birbirini anlayabilmesinde bize yol gösterebilecek en önemli araçtır” dedi.

Festivalin ikinci gösterisi 11 Haziran’da gerçekleştirilecek. Ankara Devlet Opera ve Balesi, Verdi ve Hoinic’in “Üç Silahşörler” adlı eserini sahneleyecek. Festival, 1 Temmuz’da sona erecek.

Cnnturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.