Akdeniz Belediyesi Sanat Dünyasını Halkla Buluşturuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BDP Akdeniz Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek Mersin’de yaşayan tüm yazar, şair, gazeteci, sanatçıları kent halkıyla buluşturuyor. ‘Üretiyoruz Öyleyse Varız’ sloganıyla Mersin’de ilk kez düzenlenecek ve 4 gün sürecek olan ‘Sanat Park Buluşması’ kent halkını adeta kültür sanat yağmuruna tutacak.

Kültürel ve sanatsal birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Akdeniz Belediyesi, ses getirecek yeni bir hizmete daha imza atmaya hazırlanıyor. Akdeniz Belediyesi’nin kentin sanatçılarıyla ortaklaşa düzenleyeceği ‘Sanat Park Etkinliği’ tanıtım toplantısı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) yapıldı.

Kentte faaliyet gösteren 12 kurum ve 14 sanatçının katılacağı etkinliğin startı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen ve sanatçıların da katıldığı basın toplantısı ile verildi. Toplantıya gazetecilerin ilgisi dikkat çekerken, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Toplantıda konuşma yapan Başkan Türk, sanatçılar ve halkın buluşmasını sağlayan böyle bir etkinliğin Mersin’de ilk kez düzenlendiğini vurguladı.

Etkinliği geleneksel hale getirileceğini de açıklayan Başkan Türk, sanatın toplumsal önemine vurgu yaparak, “Sanat sorgulamaktır, değişimdir, sanat yeniliktir. Sanat, toplumları geleceğe hazırlayan vazgeçilemez ve ertelenemez bir olgudur. Sanat, uygarlıkların doğuşu, gelişimi ve ilerleyişinde asla hafife alınamayacak bir gerçekliktir. Bu açıdan Mersinli sanatçılarımızla ortaklaşarak bir etkinlik düzenlemeye karar verdik” diye konuştu.

Mersin’i farklı dil, din ve kültürden insanın barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşayan bir gül bahçesine benzeten Başkan Türk, “Hoşgörüyü Mersin’de yaratırsak, inanıyorum ki tüm Türkiye’de de yansımasını bulacaktır. Bu açıdan, aydınlarımız olan sanatçılarla böyle bir projeye imza atmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Kültür ve sanat yolunda ilerleyen kentimizde, bu etkinlik sayesinde sanatçılarımız, eserlerini halkımızla buluşturma şansı da yakalayacaklardır” şeklinde konuştu.

Tüm Mersinlileri etkinliklere katılmaya davet eden Akdeniz Belediye Başkanı Türk, sözlerini şöyle bitirdi: “Sanat Park Etkinliği adıyla organize ettiğimiz kültür-sanat buluşmamız, sanat ve edebiyat dünyasının da ilgisini çekecektir. Bu da Mersin’i gerçek anlamda bir kültür ve sanat kenti yapacaktır. Ayrıca etkinliğimize katkı sunan tüm aydın, yazar, şair, gazeteci ve sanatçılarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. 17 Haziran’da Sanat Parkı’nda buluşmak dileğiyle.”

“BU FIRSAT BİR DAHA ELE GEÇMEZ”

Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyesi Ümmiye Koçak ise, Mersin’de böyle bir etkinliğin yapılmasından duygulandığını ifade ederek, hislerini şöyle dile getirdi: “Ben aslında sanatçı değil, ev hanımıyım. Sadece arkadaşlarımla bir şeyler yapmaya çalıştık ve başardık. Ve Başkanımız Fazıl Türk’ü de basından sürekli takip ederiz. Bizim köyde TV kanalları çekmiyor. Ama bizi gelip Toroslar’ın yaylalarında buldular ve etkinliğe davet ettiler. Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Mersinlilere de bir çağrım var; buyurun gelin, etkinlikler ücretsiz. Sanatla kendinizi bilgilendirin, güçlendirin, kendinizi özgür kılın. Bu fırsat bir daha ele geçmez” şeklinde konuştu.

KOLEKTİF SANAT ÜRÜNLERİ

Merhaba Sanat Tiyatrosu’ndan Ramazan Velieceoğlu ise, “Mersin’de sanatçılar bugüne dek ayrı ayrı işler yaptılar. Ancak bu çalışmaların, onları iyi bir yere getirdiği söylenemez. Bundan sonra Akdeniz Belediyesi’nin de katkılarıyla sanatçılar hep beraber bir şeyler yaparak kolektif ürünler ortaya koymaya çalışacaktır. Bu etkinlik Mersin için de çok önemli bir çalışma olacaktır” dedi.

MERSİN’DE BİR İLK

21 yıldır Mersin’de yaşadığını belirten Bayrı, “Böylesine bir ilgiyi ilk kez görüyorum. Bugüne kadar kent yöneticileri, yerelden ulusala, ulusaldan evrene bir çıkış politikası benimsemedi. Hep popüler kültürün ve popüler sanatçıların yanında yer aldılar, halkın gözünü boyadılar, yerel sanatçıları hep görmezden geldiler. Fakat Akdeniz Belediyesi, etkinliğimize sonuna kadar destek verdi ve bizim yanımızda yer aldı. Bu nedenle Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Fazıl Türk ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin Sinema Derneği üyesi Tiyatro Sanatçısı Erhan Sönmez de, Mersin’de 12 yıldır tiyatro oyunculuğu yaptığını belirterek, “Sanat Park etkinliği, sanat yaşamımda en önemli etkinliklerden biridir. İlk defa kentin sanatçıları bir yerde buluşup ürettiklerini de sergileyeceklerdir. Bu nedenle Akdeniz Belediyesi’ne ve Sayın Başkanımız Fazıl Türk’e çok teşekkür ediyoruz. Bütün sanatçı arkadaşlarımızı ve Mersinlileri Sanat Parkı’na bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tiyatro Sanatçısı Mehmet Tekkanat ise, “Sanat Park etkinliğinin heyecanını yaşıyoruz. Yıllardır yapmaya çalıştığımız bir şeydi. Fakat bir türlü yerel yönetimleri ikna edemedik. Akdeniz Belediyesi, bu işi zaten her yıl çeşitli festival etkinliklerle yapıyor. Yerel sanatçılara, yerel tiyatrolara çok büyük destekler veriliyor. Sanat birleştiricidir. Mersin, kozmopolit kültürlerin buluştuğu bir şehir. Bunun en iyi tutkalı da sanattır ve sanat bunu başaracaktır. Gerçektende çok sevinçliyiz. Bu nedenle Başkan Fazıl Türk ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi Sanat Park Etkinlik Programı

17 Haziran 2010 Perşembe

15.00 Açılış Kokteyli

15.30 Dans Gösterisi

16.00 Resim Sergisi Açılışı (Ressam Mehmet Bayırhan), Heykel Sergisi Açılışı (Heykeltıraş Hasan Canel),

Fotoğraf Sergisi Açılışı (Fotoğraf Sanatçısı Bilal Gezer), Heykel Sergisi Açılışı (Heykeltıraş Yasemin Aslantaş), Duvar Boyama ve Rölyef Çalışması (Ahmet Karabulak ve Ekibi), Heykel Sergisi (MEÜ Heykel Bölümü).

17.30 Tiyatro Gösterisi (Hayalicinas Tiyatrosu)

19.30 Tiyatro Gösterisi (MBB Şehir Tiyatrosu)

20.30 Kısa Film Gösterimi (Mersinema Derneği)

21.00 Konser (Grup Göç)

18 Haziran 2010 Cuma

13.00 Katılımcıların Tanıtım Stantlarının Açılması.

14.00 Söyleşi (Yazar Adil Okay)

15.30 Söyleşi (Şair Nazmi Bayrı)

17.30 Tiyatro Gösterisi (Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu)

20.30 Kısa Film Gösterimi (Mersinema Derneği)

21.00 Konser (Artvinli Soner ve Arkadaşları)

19 Haziran 2010 Cumartesi

13.00 Katılımcıların Tanıtım Stantlarının Açılması

14.00 Söyleşi (Gazeteci Mazlum Vesek)

16.00 Tiyatro Gösterisi (Altan Erkekli Sahnesi)

17.30 Tiyatro Gösterisi (Tiyatro Agon)

19.00 Tiyatro Gösterisi (Merhaba Sanat Tiyatrosu)

20.30 Kısa Film Gösterimi (Mersinema Derneği)

20 Haziran 2010 Pazar

13.00 Katılımcıların Tanıtım Stantlarının Açılması

14.00 Söyleşi (Gazeteci Abidin Yağmur)

18.30 Tiyatro Gösterisi (Körebe Kültür Merkezi)

17.00 Tiyatro Gösterisi (Tiyatro Lüdens)

20.00 Konser (Müzisyen Gürhan Ötün)

Firatnews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.