Amatör Tiyatrolar Birliği 6. Aydın Tiyatro- Drama Günleri Kasım’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro sanatı, drama bilimi ve Tralleis yürüyüşü içerikli bir şenliği; katılımcı anlayışla inşa etmek, bilimsel, sanatsal arı bir platform oluşturmak,çağdaş insana ulaşmak, Aydın’ı tüm dünya insanları için odak yapmak amacıyla 6. Aydın Tiyatro-Drama Günleri’ni düzenleme çalışmalarına başladık.

“Aydın ( Tralleis); Dünya Merkezi Olacak” sloganıyla yola çıkarak, kurum ve kuruluşları bir araya getirmeyi,  bireye drama bilimini, tiyatro sanatı güzellikleri sunmayı, bireysel zenginliği çoğaltmayı hedefliyoruz.

2005 ten bu yana yapılan beş Aydın Tiyatro Drama Günlerinin Bütçesi küçük bağışlarla( 1 – 10 TL VB.) ve salon veren, domates, şeker yoğurt, peynir, helva et, ot veren, börek açan nakit katkı sağlayan kuruluşlarla sağlandı. Misafirler evlerde ve misafirhanelerde ağırlanarak bütçe paylaşıldı. Ne kadar imkan ürettiysek, o kadar oldu. Eksiği, artısı ile bu faaliyet hepimize, Aydın’a malolmuş durumda.

Aydın’ımızın geleceği için, yerel, ulusal, dünya drama bilimcileri her yıl “…Aydın Tiyatro, Drama Günleri”ne gelmeli, burada bilimsel tezlerini tartışıp, uygulamalar sunmalı. Sonuç bildirgelerini Aydın’dan dünyaya geçmeli ajanslar! Amatör tiyatro toplulukları salonlarda, sokaklarda, antik tiyatrolarda, ilçelerde, kasaba ve köylerde oyunlar oynamalılar. Tralleis’e yürümeliyiz 20.000 kişi!Bayram gibi!Mümkün!

Aykaryay Aydın Tiyatro Derneği

Paylaş.

Yanıtla