Batman Okullar Arası 1. Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Batman Sanat Tiyatrosu’nun hazırladığı ve Batman Valiliği,Batman Belediyesi, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle bu yıl ilki gerçekleşecek olan Batman Okullar Arası 1. Tiyatro Festivali 2 Haziran Çarşamba günü başlıyor.

Festivalde Gazi Lisesi, Atatürk Lisesi, Petrol Lisesi, İMKB Lisesi, Fatih Lisesi, TOKİ Dumlupınar İlköğretim Okulu ve Vakıfbank İlköğretim Okulu’ndaki tiyatro topluluklarının hazırladığı çalışmalar sunulacaktır

Festival programı oyunların gösterimi ve festival kapanış gecesi olarak düzenlenmiştir. Oyun gösterimleri sonunda fuayelerde, gösterimi yapılan oyun hakkında yorumlarla şehrimizde tiyatronun daha nitelikli hale gelmesi için tartışmalar ve düşünce alışverişleri yapılacaktır. Sanatsal bir canlılığın beklendiği festivalin kapanışı 14 Haziran’da yapılacaktır. Okullarında tiyatro çalışmaları yapan değerli öğretmenlerimizin bu özverili ve önemli çalışmalarının en nitelikli şekilde sunmalarını sağlayacak olan festivalde tüm katılımcılara katılım belgesi verilecektir.

İki haftaya yayılacak olan festivalin gelecek yıllarda yapılacak olan etkinlikler için öncü olma niteliği ile de önemli bir işlevi olacaktır. Batman Sanat Tiyatrosu’nun şehrimizde sanatsal ve kültürel hareketi sağlamak ve sağlamlaştırmak adına gerçekleştirdiği bu etkinliğe tüm halkımızın katılımını bekliyoruz.

FESTİVAL PROGRAMI

2 HAZİRAN ÇARŞAMBA

BİZ GÜNEŞİ GÖRMEK İSTİYORUZ (GAZİ LİSESİ)

3 HAZİRAN PERŞEMBE

AŞK OLSUN (PETROL LİSESİ)

6HAZİRAN PAZAR

SEVGİLİ BARIŞ ( VAKIFBANK İLKÖĞRETİM OKULU)

7 HAZİRAN PAZARTESİ

TEK DİŞİ KALMIŞ TEKNOLOJİ (FATİH LİSESİ)

8 HAZİRAN SALI

E TİPİNDE GODOT’U BEKLERKEN(ATATÜRK LİSESİ)

9HAZİRAN ÇARŞAMBA:

ANTİGONE (TOKİ DUMLUPINAR İ.Ö.O.)

13 HAZİRAN PAZAR

KADININ RÜYASI (İMKB LİSESİ)

14 HAZİRAN PAZARTESİ

FESTİVAL KAPANIŞ GECESİ

Batman Postası

Paylaş.

1 Yorum

  1. gerçekten batmanda böyle etkinliklerin yapılması çok güzel bir şey. hele hele tiyatro gibi bir sanatın batmanda yapılması çok güzel. bu son 4 yılda batman sanat tiyatro öğretmenleri batman halkını tiyatro sanatına bağladılar. gerçekten içten ve canı gönülden onları tebrik ediyorum.

Yanıtla