Batman’da Perdeler Türkçe ve Kürtçe Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sanatsal ve kültürel etkinliklerin hız kesmediği Batman’da biri Türkçe diğeri Kürtçe iki oyun sahnelendi.

Batman’da bu yıl sanatsal faaliyetlerine başlayan Tiyatro Araf, Aziz Nesin’in hicivli ve komik kaleminden çıkmış “Sen Gara Değilsin” adlı oyunla, Batman Gençlik Kültür Merkezi (GKM) de Kürtçe tiyatro grubu Teatra Yekta Gündê Şewitî (Yakılan Köy) adlı oyunla izleyicilere merhaba dedi.

Aziz Nesin’in hicivli ve komik kaleminden çıkmış, yanlışlıkla kahraman olan birinin yaşadıklarının mizahi bir dille anlatıldığı oyunu sahneye koyan Tiyatro Araf oyuncuları, ilk oyunlarında tiyatro severlerden olumlu tepkiler aldı. On aylık bir eğitimden sonra oyunu grup çalışması ile sahneye koymayı başardıklarını belirten yönetmen Murat Korkmaz, daha önce Tatvan’da sahneledikleri oyunu bölge illerinde de sahnelemeyi düşündüklerini ifade etti. Oyun kadar tiyatro eğitimine de önem verdiklerini belirten Korkmaz, Batman’da yerleşik bir tiyatro oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

KÜRTÇE TİYATROYA YOĞUN İLGİ

Batman’da yeni kurulan Batman Gençlik Kültür Merkezi (GKM) ise Batman Belediyesi Yılmaz Güney Sineması’nda düzenlediği tiyatro etkinliğiyle göz doldurdu.

Diyarbakır Gençlik Kültür Merkezi’ne bağlı Teatra Yekta tiyatro grubunun sahnelediği Gündê Şewitî (Yakılan Köy) oyunu izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Koruculuk sisteminin toplumsal düzeyde ortaya çıkardığı sıkıntıları, sistemin kendi içindeki çarpıklığını, neden olduğu travmaları konu alan oyun izleyiciler tarafından sık sık ayakta alkışlandı. Türkçe ve Kürtçe oynanan oyun bazen güldürürken, zaman zaman da duygulandırdı. 

Sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.