Çatı Stüdyo’da Atölye: Homeland , Jeramy Lawson Zimmerman

Pinterest LinkedIn Tumblr +

JERAMY LAWSON ZIMMERMAN,

25-27-28 -29-30 HAZİRAN 2010 ,

Cuma, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba,

5 gün ,

Pazar 15:00-18:00 diğer günler Cuma , Pazartesi,Sali, carsamba 18:30 – 21:00 , üyelere ücretsiz

www.catidans.org

Yaratıcı süreç üzerine odaklanan bir haftalık (5 session) bir atölye vermeyi öneriyorum. Bu atölyede  son ürettiğim uzun parça olan, güvende olmak ve emniyet temaları ile insanların güven kaybı ile nasıl başa çıktıklarını araştıran Homeland’i (Anavatan/ülke) yaratma sürecimi paylaşacağım.

Yaratıcı süreç görselleme ve doğaçlama ile başlamakta. Bu başlangıç doğaçlamasında ortaya çıkan hareket temaları ve fikirleri farkedip, geliştireceğiz ve bunun sonucunda her katılımcı için bir solo çıkmış olacak. Zamana bağlı olarak, bu bireysel soloları daha büyük bir grup işinde toplayabiliriz. Homeland aynı zamanda yapısal bir unsuru da kapsamakta. Bu yapısal unsur performans sanatçıları tarafından gazetelerden ve yapışkan bantlarla oluşturulmuştu.

Homeland bir tiyatro alanı için hazırlanmış olsa da, işlerimin çoğu kamu alanları için oluşturulmuş ve izleyicinin bulunduğu ortama daha farklı gözlerle bakmasını sağlayan gerilla performanslardan oluşmaktadır. Bu yukarda bahsettiğim yapısal unsur böyle bir gerilla performans sırasında yapılabilir ve sonra arkada bırakılabilir ki bu da sonra ordan geçenlerin bu alanda ne olduğuna dair meraklarının uyanmasına yol açabilir.

Şubat 2010 Homeland fotoğrafları için: http://www.me.com/gallery/#home

Site-specific guerilla performans için video: http://www.youtube.com/watch?v=rIs6LgRGwrY

CatScratch Theatre website: http://catscratchtheatre.org

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.