Celal Bayar Üniversitesi İktisat Oyuncuları’na Destek Çağrısı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Basına ve kamuoyuna;

Tiyatroya yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Daha dün kapatılan AKM, talan edilen Muhsin Ertuğrul Sahnesi, dağıtılan belediye tiyatroları ve daha niceleri yetmezmiş gibi ülkemizin bilim üreten(!) üniversitelerinde de tiyatroya, sanata tahammülsüzlüğe gün geçtikçe daha da fazla tanık olmaktayız.

2006 yılında Celal Bayar Üniversitesi İktisat Oyuncularının sahnelediği Nikolay Gogol’ün yazdığı “Müfettiş” oyununda geçen bir argo kelime okulun Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üzeri siyah kalemle çizilerek sansürlenmiş, oyunda bu repliğin kullanılması halinde başınıza geleceklerden siz sorumlu olursunuz denmiş ve kulüp tehdit edilmiştir. Verilmeyen kulüp odaları, ödenekler, salonlar, hatta sansür üniversite yönetimlerinin yaptırımlarının arasında, artık olmazsa olmazlarının arasındadır.

Ve son dönemde bu uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir. Celal Bayar Üniversitesi’nde Danışman Öğretim Görevlisi’nin istifa etmesi gerekçesiyle tiyatro kulübünün çalışmaları durdurulmuştur. Daha sene başında görev yapan diğer Danışman Öğretim Görevlisi’nin istifa etmesinden dolayı CBÜ İktisat Oyuncuları altı ay resmi hiç bir çalışma yapamamıştır. Yüksek Öğretim Düzenlemeleri’nde yazdığına göre kulüplere atanacak danışmanlar Dekanlık tarafından belirlenmektedir. CBÜ İktisat Oyuncuları geçen altı ayda Dekanlık tarafından hiçbir danışman atanmamasından sonra kendi çabalarıyla bir danışman bulmuşlardır. Koskoca üniversitede yapacağı tek şey resmi yazışmalara imza atmak olan bir danışman öğretim görevlisinin bulunamamasının ardında açık olarak art niyet aramaktayız.

Bizler aşağıda adı geçen topluluklar olarak son dönemde özellikle üniversite tiyatrolarına dönük olarak şiddetlenen engelleme ve baskı politikalarının karşısında olduğumuzu belirtiyoruz.  Bununla birlikte tiyatroya gönül vermiş tüm sanatçı ve izleyici dostlarımızı

Celal Bayar Üniversitesi İktisat Oyuncuları’na destek vermeye çağırıyoruz.

Celal Bayar Üniversitesi İktisat Oyuncuları

Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları

Odtü Oyuncuları

Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tiyatro Topluluğu

Anadolu Üniversitesi Yaşayan Tiyatro

Anadolu Üniversitesi Tiyatro Maskesiz

Anadolu Üniversitesi Tiyatro Poetika

Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Kulübü

İstanbul Üniversitesi Drama Kulübü

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu

İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Sahnesi

Destek verdiğinizi belirtmek için lütfen cbuiktisatoyuncuları@gmail.com adresine mail gönderiniz.

İletişim: Nazım Sarıkaya

0555 511 30 13

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.