Ekonomik Kriz Tiyatroya İlgiyi Azaltıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro sanatçısı Yalçın Özden, şu anda gişe yapıp canı kurtaracak tiyatro olmadığını, bunda ekonomik krizlerin büyük etkisi olduğunu söyledi. Özden, “Öncelikle insanlar mutlu olmalı. Herkesin işi tıkırında olmalı. Karnı açken, işi yokken nasıl tiyatroya gidebilsin.” diye konuştu.

Annesi Karslı babası Erzurumlu olan Ünlü Tiyatro Sanatçısı Yalçın Özden, Erzurumlulara sitem etti. Kars’a sık sık tiyatro oyunu sahnelemeye geldiğini fakat Erzurum’dan davet görmediğini belirten Özden, “Annem Kars Kağızmanlı, Aras sülalesinden. Annem karda kışta bile ata binermiş. Annem bunları hep anlatırdı Ben hayalimde hep canlandırırdım Kars’ı. Bir yanımız Erzurum bir yanımız Kars ama Karslılarla daha güzel tiyatrolar yapıyoruz. Bizi çağırıyorlar, zaman zaman oynuyoruz. Erzurum’dan bir teklif gelmiyor. Canları sağ olsun önemli değil.” diye konuştu.

44 YILLIK TİYATROCU

44 yıllık tiyatroculuk hayatından söz eden Özden, “TRT’de 17 yıl özelleri de içine katarsak 30 yıllık TV yaşamım var. 22 yıl tiyatro, 22.5 yılda sahne şovları var. Tiyatromuz takla atınca ortada kaldık. Bari dedik bir şov yapalım. Ekmek parası ihtiyacımız da vardı. O zaman bir başladık tuttu. Bir şey başarıya ulaşınca zaten bırakmazsınız. Aklın yolu bir. Tutunca da 20 yıl şov yaptık. Amatörlükten toplayınca tüm sanat yaşamını 44 yıl oluyor.” dedi.

GİŞE YAPIP DA CANI KURTARACAK TİYATRO YOK

Tiyatronun ilgi görmesi için öncelikle insanların mutl olması gerektiğine işaret eden Özden, şöyle konuştu: “Şu anda hiç kimse kendisini kandırmasın. Böyle gişe yapıp da canı kurtaracak tiyatro yok. Bir kere ülkede ekonomik kriz var. Oldum olalı bilirim hep kriz vardır. İki yakamız bir araya gelmemiştir. Bu koşullarda insanlar karnını doyurmak, sırtını pek tutmak için, sıcak bir yuvada oturabilmek için, zaruri gereksinimlerini karşılamak adına çabalarken tiyatro sanatını nasıl düşünebilsin. Öncelikle insanlar mutlu olmalı. Avrupa birliğine gireceğiz. Avrupa standartlarında olacağız ki, işsizse işsizlik parası verilecek ki. Herkesin işi tıkırında olmalı. Karnım açken işim yokken nasıl tiyatroya gidebileceğim.”

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.