Hamburg Tiyatroya Doydu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Almanya’nın Hamburg kentinde sanatsal çalışmalarını yürüten Tiyatro Asmin ve Denge Tiyatrosu’nun yanı sıra Frankfurt’tan gelen Tiyatro Sarya sergiledikleri oyunlarla Hamburg’da yaşayan tiyatroseverlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Tiyatro grupları seyirciden bol alkış aldı.

‘Kart Kocanın Gülü’ adlı oyunu ile yaz sezonuna başlayan Tiyatro Asmin grubu daha öncede oynadığı ‘Töre’, ‘Alamancı Muhtar’, ‘Yumuşak Koca’, ‘Karizmatik Kazma Kazım’, ‘Kadınlık Bizde Kalsın’ ve ‘Sosyal İnek’ oyunlarıyla büyük beğeni toplamıştı. İki bölümden oluşan ‘Kart Kocanın Gülü’ oyununda iki farklı eşin ilişkisini ‘Kalabalık İlişkiler’ çerçevesinde ele alan oyuncular Ferman Karayiğit ve Nurcan Keskin seyircilerden büyük alkış aldı. Hamburg’un Billstedt semtinde bulunan Gesamtschule’de prömiyerini yapan grup, daha sonra da Bergedof Pinkhaus’ta seyircilerle buluştu.

‘Tuzak’ ayakta alkışlandı

Senaryo ve yönetmenliğini Funda Kızıltaş’ın yaptığı ‘Tuzak’ adlı oyunu ile Hamburg’daki tiyatro severler ile buluşan Tiyatro Sarya da performansı ile uzun süre ayakta alkışlanan bir diğer grup oldu. Çokça yüceltilen, belki de yaşamımızın merkezinde olan ‘namus’ kavramını sorguladıklarını belirten Funda Kızıltaş, herkesin namusu farklı algıladığını, bunu sanat diliyle sahneye yansıtmak istediklerini dile getirdi. Funda Kızıltaş, Dilan Orhan, Şarivan Aykoç, Zilan Orhan, Meliha Danışır ve Dem Orhan’dan oluşan Tiyatro Sarya, daha önce de ‘Tuzak’ adlı oyunu değişik sahnelerde başarılı bir şekilde sahnelemişti. Hamburg Denge Tiyatrosu da daha önce oynadıkları ‘Ödenmeyecek Ödemiyoruz’ adlı oyunları ile Hamburg’un Altona semtinde tiyatroseverlerle buluşan bir diğer grup oldu.

Mehmet Zahit Ekinci

Yeniözgürpolitika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.