Hollywood, Tony Ödülleri’ni Topladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ABD’nin geleneksel müzikal-tiyatro ödülleri sahiplerini buldu. Hollywood’un üç ünlü ismi Denzel Washington, Catherine Zeta-Jones ve Scarlett Johansson ilk adaylıklarında Tony sahibi oldular.

Amerika Birleşik Devletleri’nde her yıl dağıtılan Tony Ödülleri’ne bu yıl “Red” adlı dram altı ödül kazanarak damgasını vurdu. Hollywood’un tanınmış isimleri Oscar ödüllü oyuncular Denzel Washington ve Catherine Zeta-Jones’un yanı sıra Scarlett Johansson da, sahne performanslarıyla, ilk kez aday oldukları Tony ödülüne sahip olmanın mutluluğunu yaşadılar.

‘Red’ altı ödül aldı

Gecenin en fazla ödüle layık görülen oyunu “Red”, iki kişilik bir dramatik eser. Oyunda Alfred Molina, sanat ile ticaret arasındaki ebedi uyuşmazlığın bedbaht ettiği ressam Mark Rothko’yu canlandırırken, Molina ile sahneyi paylaşan Eddie Redmayne ise, sanatçının, hayal kırıklığına kapılan genç asistanı rolünde. Redmayne, performansıyla jürinin beğenisini kazanarak en iyi oyuncu ödülüne layık görüldü.

Zeta-Jones’a müzikal ödülü

Deutsche Welle’nin haberine göre Radio Music City Hall’deki galada, çocukluğundan beri Broadway’da oynamayı hayal ettiğini söyleyen Scarlett Johansson, ilk kez sahneye çıktığı, Arthur Miller’in ‘Köprüden Bakış’ adlı eserinde, amcasının göz diktiği genç kız rolündeki performansıyla ödüle layık görüldü. Denzel Washington da, ‘Fences’ adlı piyeste ünlü bir beyzbol oyuncusu olmanın hayalini kuran temizlik işçisi rolüyle Tony’ye uzandı. Zeta-Jones ise  ‘A Little Night Music’ adlı müzikaldeki zarif aktris rolüyle ödül aldı. Üç oyuncu da ilk kez Tony’ye aday gösterilmişti.

‘Memphis’ müzikalin galibi

‘Çılgınlar Kulübü’ ve bir Afrika müzikali olan ‘Fela!’ en fazla dalda aday gösterilen eserlerdi. Ama Rhythm’n Blues müzikali ‘Memphis’ dört Tony alırken, ‘Fela!’ üç ödülde kaldı. Tony ödülleri 1947’den beri her yıl New York’ta dağıtılıyor.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.