İzleyiciler İsyan Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1996 yılında kurulan ve orijinal adı ‘Michael Flatley’s Lord Of The Dance’ olan İrlandalı grup, Küçükçiftlik Park ’ta 11 Haziran’dan itibaren üç gösteri yaptı. Grup dünyada olduğu gibi Türkiye’de de neredeyse kapalı gişe izlendi. Ancak dansseverler organizasyondaki sorunlardan ve grubun, asıl grup olmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşadı.

Gösteri alanına grup için özel platform hazırlanmış, izleyiciler için de kademe kademe kurulan platformlara sandalye yerleştirilmişti. Ancak sahne yaklaşık 2.5 metre yükseklikte, izleyici platformu da bir metre civarında olunca gösterinin en önemli özelliği, İrlanda tarihinde çalgıların yasak olduğu dönemlere kadar uzanan ‘Tap’ yani ayak dansını görebilmek mümkün olmadı. Ayakkabıların parmak uçlarındaki ve topuklarındaki metallerin yere değmesi sonucu çıkan sesle etkileyici bir hale bürünen dansı, marangozluk hatası nedeniyle izleyenler platformun yanındaki dev ekrandan izlemek zorunda kaldı. Ekranın gerçek görüntü ile zaman sorunu yaşaması da ayrıca bir karmaşa yarattı tabii.

Gösterinin final ve bis’inden sonra da bir grup organizasyon firmasıyla verdikleri paraların geri verilmesi konusunda uzun bir tartışma yaşadı. Bazı izleyiciler de izleyiciler arasında bulunan Hıncal Uluç’un etrafını çevirerek durumu köşesinde yazmasını istedi.

En büyük hayal kırıklıklarından biri de Michael Flatley’in Türkiye’ye gelmemiş olmasıydı. Flatley ve asıl kadrodaki dansçıların başka bir yerde turnede olması dolayısıyla Küçükçiftlik Park’a gelenler 20 kişilik ‘çakma’ Lord Of The Dance’la yetinmek zorunda kaldı.

Serkan Ocak

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.