Küba Çocuk Tiyatrosu’nda Çocuk Hakları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

UNİCEF’in İyi Niyet Elçisi olan Küçük Arı Kovanı, Havana’da bu yıl beşincisi düzenlenen “Çocuklar ve Ergenler için Görsel-İşitsel Uluslararası Çizgi Film Festivali” nin açılışını gerçekleştirdi.

Kübalı çocuk topluluğu festivalin açılış gösterisi olarak BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin müzikli şiirsel bir uyarlamasını sahneledi.

Öte yandan, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi Küba’nın ünlü çizgi film kahramanı Elpidio Valdes’in yaratıcısı Juan Padron tarafından da resimlendi ve kitap olarak yayınlandı. Kitapta Sözleşme’nin temel maddelerine resimler eşliğinde yer veriliyor.

Elpidio Valdes Küba’nın 19. yüzyıl sonundaki ilk bağımsızlık savaşçıları mambilerin İspanyol sömürgeciğine karşı mücadelelerini konu alıyor ve Küba’da çocuklar ve yetişkinler tarafından büyük bir hayranlıkla izleniyor.

Küçük Arı Kovanı Topluluğu’nun bu yılın Ağustos ayının ikinci yarısında “José Marti” Küba Çocuk ve Dostluk Derneği‘nin ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi‘nin davetlisi olarak Türkiye’yiziyaret  etmesi bekleniyor. Ziyaretin gerçekleşmesi durumunda, topluluğun sergileyeceği oyunlar arasında, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin yanısıra, “ Beş Küba’lı Kahraman”, Küçük Hamamböceği Martina ve Menique (José Marti’nin Laboulaye’den bir uyarlaması) yer alıyor. Topluluğun “Beş Küba’lı Kahraman” oyununun şiirleri arasında Nazım Hikmet‘in şiirleri de yer alıyor.

Topluluk ve turne hakkında ayrıntılı bilgi önümüzdeki haftalarda soL Portal’dan izlenebileceği gibi lacolmenita@gmail.com adresi ile (Türkçe) yazışılarak da edinilebilir.

La Colmenita’nın web adresi şöyle: http://www.lacolmenitadecuba.cult.cu. Topluluğun üç ayda bir, İngilizce ve İspanyolca olarak yayınlanan tamamı renkli ve fotoğraflı dergisinin 5. sayısı ise Türkiye’deki abonelerine önümüzdeki günlerde dağıtılmaya başlanacak.

Sol

Paylaş.

Yanıtla