“Leyla’nın Evi” İzmir’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zülfü Livaneli’nin 60 baskı yapan romanı, Tiyatrokare tarafından dev bir prodüksiyon ile sahneye konan “Leyla’nın Evi” 28-29 Haziran’da İzmir Bostanlı Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu’nda!

Tiyatrokare’nin dev prodüksiyonu ‘Leyla’nın Evi’ tiyatro oyunu Anadolu turnesinde seyirciden büyük ilgi görüyor. İzmit, Antalya, Eskişehir ve Ankara’da salonları hınca hınç dolduran oyun 28-29 Haziran tarihlerinde ise İzmirlilerle buluşuyor. Zülfü Livaneli’nin kaleminden tiyatroya uyarlanan, kitabı 60 baskı yapan “Leyla’nın Evi” muhteşem dekoru, müzikleri ve sinematografik kurgusuyla sezonun en iddialı yapımları arasında!

Zülfü Livaneli’nin ilk kez bir kitabı tiyatroya uyarlandı. Yaklaşık 1 yıl süren hazırlık aşaması ve provaların ardından sahnelenmeye başlanan oyun Türkiye’yi geziyor. Anadolu turnesinin İzmir ayağında sıcak bir Haziran akşamında İzmirli seyirciyle buluşacak olan oyun,  28- 29 Haziran’da İzmir Bostanlı Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 21.00 itibariyle sergilenecek. “Leyla’nın Evi” için Vals ve Hip hop müzikler besteleyen Zülfü Livaneli, hayranlarına oyun sonrasında hediye edilecek CD ile sürpriz yaptı. Yönetmenliğini Nedim Saban’ın yaptığı oyunun başrollerinde Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Nuri Gökaşan, Volkan Severcan, Melda Gür, Bülent Seyran, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk yer alıyor.

‘Leyla’nın Evi’ sahne dönüşümlerini muhteşem sinemasal efektler ve filmler ile anlatırken,  geçmişe dönen sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajları ile canlandırıyor. Ayça Varlıer’in söyleyip dans ettiği, Zülfü Livaneli’nin Hip Hop parçası “Duisburg” ve yine Livaneli’nin şarkılarından oluşan müziklerle ve eski İstanbul görüntüleriyle; Leyla’nın gözünden İstanbul’un dünü ve bugünü anlatılıyor. Sinematografik anlatım ve müziklerle oyunun temposu artarken seyirci, değişen değerleri gözyaşları içinde sorguluyor.

Sosyal sorumluluk projelerine duyarlılıkla yaklaşan Tiyatrokare; Leyla’nın Evi ile suça itilen çocukların topluma kazandırılmasını da hedefleyen “Sen de yardım edebilirsin” projesine de destek veriyor.  Ekonomik yetersizliklerin neden olduğu eğitim eşitsizliği ile mücadeleye de katkıda bulunan oyun, sergilendiği kentlerde yerel basından büyük ilgi ve övgü alıyor.

Eleştirmenlerden “Yönetmen Nedim Saban dekor, ışık ve müzik üçlüsüne, oyunculukları da ekleyerek, “Leyla’nın Evi’ni” o kadar güzel yönetmiş ki, oyunun sonunda özellikle romanı okumuş izleyiciler olarak ayakta alkışladık. Saban, toplumsal yazar Zülfü Livaneli’nin metnini sahneye taşımakla çok doğru bir iş yapmış” şeklinde  övgüler alan oyun, 28 ve 29 Haziran’da Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu’nda İzmir’liler ile buluşuyor. İzleyicilerine Zülfü Livaneli “Leyla’nın Evi Müzikleri CD”’si ile gidecek olan bu büyük prodüksiyonun biletleri, biletix ve gişeden temin edilebilir.

http://www.biletix.com/perfList.htm?id=582&pst=EVENTGROUP

Gişe Tel : 0232 362 61 61

Tiyatrokare: (533) 6852591 / (212) 2434485

Bilet Satış Noktaları: Biletix, Bostanlı Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu Gişesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.