Mahkumlar Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kayseri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumlar’dan oluşan tiyatro grubu Turgut Özakman’ın ‘Ah Şu Gençler” adlı oyununu sahneye koydu.

”Kekeç oğlan” tiplemesiyle tanınan tiyatro sanatçısı Fatih Ünal’ın eğitmenliğindeki tiyatro grubu, 11 mahkum ile kurumun 2. Müdürü Ferhat Ünal ve infaz koruma memuru Abdullah Memiş’ten oluştu.

Cezaevindeki tiyatro salonunda sahnelenen oyunu, Vali Mevlüt Bilici, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Dalan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız ve Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver ile Tiyatro Oyuncuları Derneği (TODER) oyuncularından Yalçın Özden, Faruk Karaçay, Ender Yiğit, Ebru Karanfilci, Selçuk Uluergüven, Tuna Arman, Ali Yaylı, İhsan Ustaoğlu, Yakup Yavru ve Resul Okan da izledi.

Cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin doğru davranış , tutum ve alışkanlıkları benimseyerek, yeniden suç işlemelerini önleyecek ahlaki değerleri kazanmalarını sağlamak ve toplum yaşamına uymaları amacıyla düzenlenen organizasyonda, mahkumların sahnedeki performansları alkış aldı.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.