Sahnede Gerçek Bir Ada

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hesaplaşılması  gereken uzak anılarla dolu bir adada “Fırtına”!

Shakespeare’in ünlü oyununu böyle tanımlıyor bu gece İKSV Tiyatro Festivali kapsamında sergilenen “Fırtına”nın yönetmeni Serdar Biliş. Prospero, Caliban ve Ariel arasındaki üçgeni merkeze alarak ilerleyen oyun 4 Haziran’da Talimhane Tiyatrosu’nda seyirci ile buluştu. “Fırtına”yı bu eksende yorumlayan ve 80 dakika süren tek perdelik bir gösterim şeklinde sunun Tiyatro Grup bu oyun ile uzun bir aradan sonra tekrar seyirci karşısında.

Oyunda Derya Alabora, Tülay Günal ve Canan Ergüder,  Can Yücel’in güzel çevirisiyle vücut bulan birçok Shakespeare karakterini aynı anda canlandırıyorlar. Oyuncuların başarılı performansının yanı sıra oyunun geçtiği “ada” gerçekten suyun içinde tasvir ediliyor ve böylece ortaya yaratıcı bir o kadar da işlevli bir sahne tasarımı çıkıyor. Sahne ve ışık tasarımı Cem Yılmazer’e ait olan oyunda koreografi ise Candaş Baş tarafından yapılmış.

Eğer bunaltıcı  yaz sıcaklarına rağmen festival bitmeden oyun izlemek istiyorsanız Fırtına’yı önümüzdeki iki gün boyunca Talimhane Tiyatrosu’nda izlemeniz mümkün:

5 Haziran Cumartesi 15:30

6 Haziran Pazar 18:30

Duygu Dalyanoğlu / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.