Tiyatro Festivali ‘Damıtılmış Kırmızı’yla kapandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali dün akşam Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’de oynayan Guy Cassiers, Jeroen brouwers’in otobiyografik ögeler taşıyan romanından uyarladığı “Sunken Red” (Damıtılmış Kırmızı) adlı tek kişilik oyunla çıtayı düşürmeden noktalandı.

Oyun, şimdi ve geçmişi tek bir sahnede,  video ve ışık tasarımcısı Peter Missotten’ın çağdaş teknolojiyi başarıyla kullanması sayesinde, yaşattı. 1945 Uzak doğusunda geçen oyunun aynı zamanda eş-yönetmeni de olan Dirk Roofhooft bu 90 dakikalık metnin her bir satırında bağırmayan güçlü bir oyunculuk sergiledi.

Bu yılki festival, başta dekorundan oyunculuğuna,muhteşem bir edebiyat uyarlaması olan Andreas Kriegenburg’un “Dava” oyunu , hemen ardından Sidi Larbi Cherkaouı’nin sürpriz olarak sahneye çıktığı “Sutra” sı, bu yıl Yaşam Boyu Başarı Ödülü sunulan Tadashi Suzuki’nin “Elektra” yorumu, “Tatil Üçlemesi” vd. ilginç yabancı oyunlar ve onlara eşlik eden Titus gibi yerli oyunlarla başarılı bir seyir izledi. 17 yılın en uzun ve yoğunu olan, hatta müzik festivaliyle bile çakışan bu festivali seyirci kolay kolay unutamayacak.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.