Üçüncü Köprü Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul’da yapılması planlanan ve büyük tartışmalara yol açan Üçüncü Köprü projesi tiyatro sahnesine taşınıyor. İstanbul Şehir Tiyatroları yapımı olarak sahnelenecek ve İstanbullulara nostalji yaşatacak ‘Devr-i İstanbul’ adlı oyun, sahneye dev bir maket olarak kurulan ‘üçüncü köprü’ üzerinde sahnelenecek. Can Doğan’ın tasarlayıp yönettiği oyunda İstanbul’un ilkel çağdan, Cumhuriyet’e uzanan 3 bin yıllık tarihi gözler önüne serilecek.

İstanbul Şehir Tiyatroları tarihinde şimdiye kadar sahnelenen oyunlarda kullanılan kostümler de, oyunun yönetmeni Can Doğan’ın verdiği bilgiye göre bir defile havasında tekrar sahneye çıkacak.

‘Devr-i İstanbul’un bir diğer özelliği ise, Ali Rıza Binboğa’dan ‘Yarın Bizim’, Çetin Alp’ten ‘Opera’, Erol Büyükburç’tan ‘Ağlarım’ gibi çeşitli dönemlere damgasını vurmuş popüler şarkıların da oyuncular tarafından seslendirilecek olması. Final şarkısı ise Türkiye’ye Eurovision birinciliği kazandıran Sertab Erener’in ‘Every Way That I Can’i olacak.

2 Temmuz’da 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde prömiyer yapacak oyun 3 Temmuz 15.00 ve 20.30’da ve 4 Temmuz 15.00’te aynı sahnede ücretsiz izlenebilir. 0212 455 39 19

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.