Yoğunlaştırılmış Yaz Atölyeleri: İpli Kukla

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ahşap çerçeve Kukla Tiyatrosu bu yıl 5-16 Temmuz tarihleri arasında klasik ipli kukla yapım atölyesi düzenliyor. İki hafta sürecek atölyede, katılımcılar ipli kukla yapımını öğrenecek  ve atölye süresi bitiminde her katılımcı kendi yaptığı 50 cm. boyunda bir ipli kuklaya sahip olacaktır.

Çalışma teknikleri:

1.Teknik çizim: Katılımcılar yapacakları kuklanın bire bir boyutunda teknik çizimini yapıp, eğitmenlere gösteriyor. Teknik çizim için gerekli aletlerin kullanım şekli ve işlevi öğretiliyor.
2. Çizimi malzemeye aktarma: Yapılan çizimlerden çıkarılan kalıplar strafor ve tahta üzerine aktarılarak kesim için gerekli bloklar hazırlanıyor.
3. Kesim ve oyma: Blokların eğitmenlerce yapılacak kesim işleminden sonra, katılımcılar oyma aşamasına geçip oyma için iskarpela, bıçak ve zımpara kullanımını öğreniyor.
4. Papier mache: Katılımcılar kağıt hamuru hazırlamayı öğrenip,  strafordan oyulan parçaları papier mache tekniğiyle kaplıyor.
5. Boyama: Bütün parçalar kukla boyama tekniklerine göre akrilik boyayla boyanıp vernikleniyor.
6. Mekanizma: Biten parçalar, eklemlerin rahat oynamasını sağlayacak şekilde birleştiriliyor, oynatım için gerekli kontrol planlaması yapılıyor.
7. Oynatma: Son olarak katılımcılar ipli kuklayı oynatma üzerine çalışıyorlar.

Atölye tarihleri:
5-16 temmuz

*Atölye çalışmasının başladığı haftanın ilk pazarı tatildir.

Günlük çalışma planı:
hafta içi 11.00-16.30

Cumartesi: 14:00-18:00

Katılımcı sayısı sınırlıdır. İrtibat için:

0212 252 88 35

info@ahsapcerceve.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.