“Aide” ve “Zahide” Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali”, yeni haftasında Verdi’nin ünlü operası “Aida” ve Mozart’ın “Zaide” adlı Operaları ile seyircisini selamlayacak.

Müzik tarihinin en önemli eserlerinden sayılan Giuseppe Verdi’nin ünlü operası “Aida” 13-14 Temmuz tarihlerinde “1. İstanbul Opera Festivali” kapsamında Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda olacak. Orkestra şefliğini Rengim Gökmen’in yaptığı eseri İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini sahneye koyuyor. Koro şefliğini Alessandro Cedrone yaparken, koreografiyi ise Sergei Tracenko yapıyor. 13 Temmuz Salı akşamı gerçekleşecek temsilde “Radames” rolünde Efe Kışlalı, “Aida” rolünde Nilgün Akkerman, “Amneris” rolünde ise Sim Tokyürek seyircilerin karşısına çıkacak. 14 Temmuz Çarşamba akşamı gerçekleşecek temsilde ise opera seyircisinin yakından tanıdığı İspanyol Tenor Enrique Ferrer yer alacak. Enrique Ferrer “Radames”, Othalie Graham “Aida”, Anna Chubuchenko ise “Amneris” rolünde Cemil Topuzlu Sahnesi’nde olacak.

Zaide Topkaı Sarayı’nda

Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konacak Mozart’ın “Zaide” adlı 2 perdelik operası ise ilk temsilini 16 Temmuz akşamı Topkapı Sarayı’nda verecek. Eser,

17 ve 18 Temmuz’da da opera severlerin karşına çıkacak.

Aytaç Manizade tarafından sahneye konan eserde Orkestra Şefi Alexandru Samoila, Koro Şefi ise Krastin Nastev olacak. Dekoru Çağda Çitkaya’ya, kostümleri Ayşegül Alev’e ait eserin, koreografı Uğur Seyrek. Eserde, “Zaide” rolünde Aslı Ayan – Sema Çavuşoğlu, “Gomatz” rolünde ise Devrim Demirel – Erdem Erdoğan sahneye çıkacak.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.