Assitej Üyeler Buluşması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Assitej Üyeleri Festivalleri ve Geleceğe Dair Planlarını Konuştu

10 Haziran 2010’da Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği ASSİTEJ Türkiye Merkezi’nin Ankara Söğütözü’ndeki ofisinde yapılan toplantıda, İsveç, Danimarka ve Galler’de yapılan festivallere katılan üyeler gözlem ve deneyimlerini aktardılar.

İlk olarak Bülent Sezgin, 16-20 Mart 2010 tarihleri arasında Galler’in Aberystwyth kentinde gerçekleştirilen 6. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Bienali’ne dair gözlem ve deneyimlerini aktardı. Daha sonra 5-9 Mayıs tarihlerinde İsveç’in Lund şehrinde gerçekleşen Bibu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Bienali’ne katılan Tarla Faresi Tiyatrosu (www.tarlafaresi.com)  üyesi Hicran Polacanlı gözlemlerini aktardı. Son olarak da Tiyatro Tempo (www.tiyatrotempo.com)  üyesi Suna Turgut 5-8 Mayıs 2010 tarihinde İsveç’te yapılan Bibu.se Bienali ‘ne dair gözlemlerini aktardı. Tüm bu gözlem raporları www.mimesis-dergi.org ve http://www.assitej.org.tr adreslerinde yayınlanmıştır.

Toplantının sonrasında ASSİTEJ örgütünün önümüzdeki dönem çalışma planı ve işbölümü hakkında üyeler arasında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Temel tartışma başlıkları şu şekildeydi:

  • Yönetim kurulunun genç kuşakları kapsayacak şekilde yenilenmesi
  • Bütçe ve uluslararası proje fonları
  • 2011 Danimarka-İsveç Kongresi
  • Web sayfası yönetimi
  • Assitej çalışma komisyonlarının işlerliliği

Toplantının daha kitlesel bir şekilde yapılması amacıyla 3 Temmuz Cumartesi günü saat 11:00’de, Ankara – Konutkent Alacaatlı Köyü Piknik Alanı’nda bir buluşma düzenlenecektir. Yönetim kurulundan da katılımcıların olduğu bu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi almak için M. Nurkut İlhan ile (0 533 302 95 51) iletişime geçebilirler.

Bülent Sezgin/Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.