‘Barbaros’ İstanbul’da Sahnelenecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın hayatını ve 16. yüzyıl Akdeniz Türk akıncılığı Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde…

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın hayatını ve 16. yüzyıl Akdeniz Türk akıncılığını çağdaş dans ve tiyatro üslubuyla anlatan, çağdaş dans-drama projesi ”Barbaros”, 15-16 Temmuzda sahnelenecek.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği ”Barbaros”un dünya prömiyeri, 1 Temmuzda Aspendos Uluslararası Opera Bale Festivali’nde yapıldı.

Devlet Opera ve Balesinin, solist nitelikli 52 dansçısından oluşan geniş bir kadroyla, bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük sahne prodüksiyonu olma özelliğiyle sanat çevrelerinden büyük ilgi toplayan ”Barbaros”, 15 ve 16 Temmuz tarihlerinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak.

İstanbul’un denizle olan dokusunu, çağdaş yaşamda insan-su ilişkisini tarihsel bağlantılarla işleyen Barbaros kardeşler ve onların dönemindeki reislerin hayatından yola çıkan eser, dans, müzik, görsel tasarım ve yazın gibi sanatın farklı dallarını, çağdaş bir platformda buluşturuyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Direktörü Beyhan Murphy tarafından tasarlanan ve koreografisi gerçekleştirilen ”Barbaros” projesi, 14 Ağustosta 8. Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin açılışında sahnelenecek.

Devlet Opera ve Balesinin olağan sezonu başlamadan önce, eylül sonunda yeniden İstanbul’da sahnelenecek olan eserin son temsili 26 Eylülde, Barbaros Hayrettin Paşa’nın, Andrea Dorya’ya karşı zafer kazandığı Preveze Deniz Savaşı’nın yıl dönümünün hemen öncesinde gerçekleştirilecek.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.