Burhaniye 1. Kültür Sanat ve Tiyatro Şenliği Düzenlenecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Taylıeli köyünde, 1. Kültür Sanat ve Tiyatro Şenliği düzenlenecek. Yörenin sosyal ve kültürel açıdan zenginleştirmenin yanısıra köyün doğal güzelliklerine de dikkat çekmeyi hedefleyen “Köyümüzde Şenlik Var” sloganlı şenlik, 29 Temmuz ile 1 Ağustos 2010 arasında, tiyatrocu Haluk Şevket Atasever anısına yapılacak.

Taylıeli Köyü Muhtarlığı ve Anatole Sokak Oyuncuları işbirliğiyle düzenlenecek şenlikte tiyatro, sergi, söyleşi, Karagöz, kukla, kabare, mim ve atölye etkinliklerinin yanısıra Anatole Sokak Oyuncuları, Curcunabazlar Meydan Sahnesi ve Ataseven anısına yapılan kitapevinin açılışı yer alacak.

Şenlik, 29 Temmuz saat 19.00’da İskele Meydanı’nda büyük bir kortejle başlayacak. Saat 20.00’de Anatole Sokak Oyuncuları’nın “Şenlik” oyunuyla köy meydanına kurulacak kazanda, katılımcılar tarafından yörenin aşı keşkeği dövülecek “Şenlik Aşı” olarak yenecek. Dört günlük şenlik programında İstanbulimpro “Doğaçlama Kabare, Ne Ala Temaşa”, Uçan Eller Kukla Evi “Bak Ne Kadar Kolay”, Semaver Kumpanya “Nasreddin Hoca”, Hayali Alpay Ekler “Karagöz Aya Gidiyor” adlı oyunları sahnelecek. Eftal Gülbudak ve Vedat Zar’ın pandomim gösterilerinin yanısıra İstanbulimpro “Doğaçlama Tiyatro Atölyesi”, Alpay Ekler “Karagöz Atölyesi” ve Uçan Eller Kukla Evi “Kukla Atölyesi” düzenleencek. Halk kültürü araştırmacıları Erdoğan Gazioğlu, Ahmet Şenol ve Yücel Aras’ın katılımıya yapılacak “Geçmişten Günümüze Kültürel Değerlerimiz” konulu söyleşinin yanısıra Muhip Süeltürk’ün “Taylıeli Köyünde Ekose Çekişmeler” isimli fotoğraf sergisi, Ali Rıza Kaymaz’ın “Gemişin İzleri” isimli etnografik sergisi, Erdoğan Gazioğlu’nun “Taylıeli’nde Yaşamak” resim ve karikatür sergisi de şenlik süresince açık olacak.

Stargündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.