Dünyanın En Büyük Oyun Yazarları Festivali İlk Kez Türkiye’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bir yıl dünya çapında bir yıl Avrupa çapında yapılan ve dünyanın en büyük oyun yazarları festivali olan Interplay-Genc Oyun Yazarları Festivali, bu yıl Avrupa çapında ve ilk kez Türkiye’de yapılıyor. 3-12 Temmuz 2010 tarihlerinde, İzmir Seferihisar’da yapılacak olan festivale İspanya, İtalya, Hollanda, Almanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Litvanya, Hırvatistan, Macaristan, Yunanistan, Türkiye, Rusya gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Avusturalya gibi konuk  ülkelerden, 60 dolayında yazar, akademisyan, dramaturg, yönetmen, çevirmen ve yayıncı katılıyor.

OYÇED-Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği öncülüğünde, OYÇED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Erkek’in Sanat Yönetmenliğinde gerçekleştirilecek olan festivalin Yapımcı Yönetmenliğini OYÇED Genel Sekreteri Burhan Gün üstlendi. Festival T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Seferihisar Belediyesi, Akşit Düşün ve Yazınevi ile Efes Pilsen’in desteği ve işbirliğiyle yapılacaktır.

18-26 yaşlarında genç yazarların katıldığı festivalde, oyunlar geliştirilecek, seminerler, workshoplar, forumlar düzenlenecektir.

Ülkemizin ilk “sakin şehir” ünvanını alan Seferhisar’da yapılacak olan festivalde genç yazarlar, tiyatronun kökenindeki ruhla buluşacaklar.

Ana bölümü Akşit Düşün ve Yazınevi’nde yapılacak olan festival, Efes-Odeon ve Bergama Tiyatrolarında sahnelenecek olan oyunlarla desteklenecektir.

oyunyazarlarivecevirmenleri.com

www.interplay-europe.de

Bilgi için:

GSM: 0 533 635 00 67
0 536 213 14 89
0 505 294 04 44
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.