Esmeray Yalnız Kadın’da Yalnız Değildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eve kapatılmış yalnız bir kadındır Maria. Hayatı ev işlerinden mürekkep, dünyayla bağlantısı kocasının günün belli saatlerinde evdeki asayişi sorgulamak için açık kalmasına izin verdiği telefon ve karşı apartmana yeni taşınan bir kadınla konuştuğu pencereden ibarettir. Maria yalnız kapatılmamış, erkekler tarafından kuşatılmıştır aynı zamanda. Üzerinde her türlü mülkiyet hakkına sahip bir koca, geçirdiği kaza sonucu vücudunun kırılmadık birkaç bölgesi kalan ama gördüğü her dişi mahluku taciz etmekten geri kalmayan bir kayınbirader, karşı apartmanda elinde dürbünle etrafı kesen bir röntgenci, Maria’yı deliler gibi seven genç bir aşık, bir telefon sapığı… Maria karşı apartmana yeni taşınan komşusu aracılığıyla yaşamında olan bitenleri keşfetmeye ve kapatılmışlık ve kuşatılmışlık durumuyla hesaplaşmaya başlar.

Yalnız Kadın, 1997 yılında Nobel ödülü kazanan İtalyan oyun yazarı ve oyuncu Dario Fo ve Franca Rame’nin birlikte yazdıkları kadın oyunlarından. Evlilik, aşk, cinsellik, delilik ve kadınlar üzerine olan oyun, Esmeray’ın yorumuyla 21 Temmuz’da Kumbaracı 50 sahnesinde seyirciyle buluştu. Mekanın neredeyse tamamını dolduran seyirciler Esmeray’ın Yanlız Kadın yorumunu büyük bir beğeniyle izlediler. Samimi bir mizahi üsluba sahip olan oyunda Esmeray’ın yaklaşık 1 saate yayılan oyunculuk performansı, izlemeyenler için görülmesi gerekenler listesine not edilebilir.

Yaptığı oyunlar ve stand-up gösterileriyle tiyatro alanında nev-i şahsına münhasır bir kulvarda yürüyen Esmeray, tiyatral mecerasının devamlılığı için dayanışma amacıyla yapılan organizasyonda, 22 ve 23 Temmuz’da da oyunlar oynayacak; 22 Temmuz’da Dario Fo-Franca Rame ikilisinin Tecavüz oyunu, 23 Temmuz’da ise Cadının Bohçası stand-up gösterisi ile Esmeray yine seyirci karşısında olacak.

Oyunlar için iletişim bilgileri:

Adres: Kumbaracı Yokuşu No.50 Tünel Beyoğlu
Bilet ve Bilgi için
212 243 50 51/ 532 255 55 80
nilgun@altidansonra.com
www.kumbaraci50.com

Özgür Çiçek – Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.