Fatih Üniversitesi Sanat ve Spor Bursu Veriyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fatih Üniversitesi tiyatro, müzik ve spor dallarında yetenekleri olan üniversite öğrencilerine, bu yeteneklerini değerlendirmeleri amacıyla “Sanat ve Spor Bursu” veriyor.

Türkiye’de ilk olarak Fatih Üniversitesi’nin başlattığı bu projede, alanında tecrübeli ve başarılı sanatçıların yer aldığı jüri tarafından değerlendirilen öğrenci, sınavda başarılı olduğu takdirde burs almaya hak kazanıyor. Geçen yıl gerçekleştirilen “Sanat ve Spor Burslu Öğrenci” projesi, bu yıl da öğrencilere destek verecek.

Sanat ve spora yakınlık duyan tüm öğrencilere açık olan bu proje, hem öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırıyor hem de bu alanlarda saklı kalmış yetenekleri ortaya çıkarmayı hedefliyor. Başarılı olan öğrencilere, ön lisans bölümlerinde iki yıl, Türkçe eğitim verilen lisans bölümlerde dört yıl, İngilizce eğitim verilen lisans bölümlerde beş yıl eğitim ve öğretim ücretinin yarısı (%50’si) burs olarak veriliyor. Yılda iki defa, birinci dönem başlamadan yapılan sınavlar tüm öğrenci ve öğrenci adaylarına açık olarak yapılıyor. Yeteneğine güvenen adayların, sınav ve elemelere girebilmeleri için üniversitenin Büyükçekmece Kampüsü’ne gelerek, Kültür Şube Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları yeterli oluyor. Spor bursu elemeleri 27-28 Temmuz 2010, sanat bursu kapsamında gerçekleştirilen Türk Müziği Topluluğu elemeleri 27 Temmuz 2010 Salı, Tiyatro Topluluğu elemeleri ise 28 Temmuz 2010 Çarşamba günü yapılacak.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.