Füsun Akatlı Alkışlarla Uğurlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prof. Dr. Akatlı için Harbiye Muhsin Ertğurul Sahnesi’nde tören düzenlendi. Kızı Zeynep Altıok “Anneciğim gözün arkanda kalmasın, orada seni sevenler var. Bilge Karasu, Ruhi Su, Tomris Uyar, Cemal Süreya, Edip Cansever seni bekliyor” diye konuştu.

Edebiyat ve tiyatro eleştirmeni, yazar Prof. Dr. Füsun Akatlı için bugün Harbiye’deki Muhsin Ertuğrul sahnesinde tören düzenlendi.

Törende, önceki gün aramızdan ayrılan Akatlı’nın yakınları, yazar ve şair dostları, öğrencileri ve sevenleri, yaklaşık 300 kişi vardı. Tören, sanatçı için yapılan saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu’nun ardından, oyuncu Tijen Par, sahneye bir mum koyarak yakın dostuna veda etti.

Kızı Zeynep Altıok, konuşmasında, babası Metin Altıok’u kaybettikten sonra en çok korktuğu şeyin başına geldiğini ifade etti; sözlerini şöyle sonlandırdı: “Anneciğim gözün arkanda kalmasın, orada seni sevenler var. Bilge Karasu, Ruhi Su, Tomris Uyar, Cemal Süreya, Edip Cansever seni bekliyor.”

Edebiyat ve tiyatro dünyasından birçok sanatçının yaptığı konuşmaların ardından tören saygı geçişi ile son buldu. Teşvikiye Camisi’ne götürülmek üzere omuzlarda taşınan cenaze, alkışlarla uğurlandı.

Bianet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.