Hollywood’tan İsrail’e Boykot

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hollywood yıldızları Meg Ryan ve Dustin Hoffman ile Monaco Prensi Albert’in, Gazze filosu baskını nedeniyle Kudüs Film Festivali’ne katılmaktan vazgeçti.

İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, “Mavi Marmara olayının ardından Meg Ryan ve Dustin Hoffman Kudüs Film Festivali’ne katılmayı reddetti” diye yazdı. Festival mekânı olan “Cinematheque” yöneticisi Yigal Molad Hayo gazeteye yaptığı açıklamada, “Meg Ryan’ın ekibiyle görüşmeleri tamamlamıştık ve gelmesini bekliyorduk. Ancak filo olayından bir gün sonra Ryan’ın çok meşgul olduğu için katılamayacağını bildiren bir e-posta aldık” dedi. Molad Hayo, “Gerçek sebebin filo olayı olduğu çok açıktı” diye ekledi.

Yahudi aktör Dustin Hoffman’ın yardımcılarıyla da görüştüklerini ve anlaşmaya yakın olduklarını anlatan Molad Hayo, “Filo vakası yaşanınca yazışmalar kesildi” dedi.

Monaco Prensi Albert’in de festivale katılımını iptal ettiğini söyleyen yetkili, “Bu dönemde İsrail’e ziyarette bulunmaması için ülke içinde baskı olduğunu sanıyorum. Bunun onun için olumsuz, hatta tehlikeli olduğunu düşünmüş olmalılar” dedi. Molad Hayo, Körfez ülkelerinden çok sayıda zengin ismin Monte Carlo’da banka hesapları olduğunu vurguladı.

Bugün başlayan ve iki hafta sürecek olan Kudüs Film Festivali’ne dünya çapından 150 resmi davetlinin yanı sıra 70 bin izleyicinin katılması bekleniyor.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.