Interplay Uluslararası Genç Oyun Yazarları Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

INTERPLAY  Uluslararası Genç Oyun Yazarları Festivali 3 Temmuz’da İzmir-Seferihisar’da başladı!

Bu yıl dünya çapında sekizincisi düzenlenen INTERPLAY  Uluslararası Genç Oyun Yazarları Festivali İzmir’in Seferihisar ilçesinde, 17 farklı ülkeden 26 oyun yazarı ve 30 tiyatro eğitmenin katılımıyla başladı. Festivale  katılan ülkeler arasında İtalya, Hollanda, Almanya, İsveç, İsviçre, İngiltere, Litvanya, Hırvatistan, Macaristan, Yunanistan, Türkiye, Rusya, Ermenistan, Azerbaycan, İran, Gürcistan ve Avustralya yer alıyor. Türkiye’nin ilk defa ev sahipliği yaptığı festivalinin en önemli amacı genç oyun yazarlarının gelişimi teşvik etmek ve onlara oyunlarını uluslararası bir platformda tartışma olanağı sunmak.

3 Temmuz akşamı başlayan festivalin açılış konuşması Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği  (OYÇED) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erkek tarafından yapıldı.  Hasan Erkek, konuşmasında tiyatronun bilinen en eski köklerinin bulunduğu bu coğrafyada genç oyun yazarlarını ve tiyatro eğitmenlerini konuk etmekten memnun olduklarını belirtti. Bu festivalin  yazarları daha güçlü ve etkileyici oyunlar yazmak konusunda etkilemesi konusundaki temennilerini dile getirdi. Erkek, daha demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi bir toplum için sanatın politikadan daha öncü bir rolü olduğunu hatırlatarak sözlerini bitirdi.

12 Temmuz’a kadar sürecek festivalde her gün düzenlenecek olan oturumlarda  katılımcıların oyunları tartışılacak ve hem diğer katılımcılar hem de tiyatro eğitmenleri oyunların nasıl geliştirilebileceği üzerine görüşlerini paylaşacaklar. Festivalde bu oturumların yanı sıra belirli atölyeler ve seminerler de yer alıyor:

Marie Hedenius- “Bu Ben miyim?”

Rasim Aşan- “Çocuklar ve Gençler için Oyun Yazımı”

Haluk Işık- “Yeni bir Oyun için Başlangıç”

Murat Tuncay- “Karakterizasyon”

Henning Fangauf- “Esinleme” (Forum)

Farin Zahedi- “Klasik ve Modern Oyun Yazımı”

Kate Gaul- “Karakterler” (Forum)

Maud Lazaroms- “Belgesel Tiyatro”

Hidayet Karakuş- “Radyo için Oyun Yazmak ve Radyo Oyunları”

Clare Slater-“Uluslararası Ağlar/Programlar” (Forum)

Diana Hambardzumyan- “Ermeni Tiyatrosunda İnsan, Tanrı, Doğa ve Tarih Motifleri”

Farin Zahedi- “İran’da Oyun Yazımının Son 50 Yılı”

Makbule Muharremova- “Azerbaycan’da Oyun Yazımı Geleneği”

Varlam Nikoladze- “Gürcistan’da Oyun Yazımı”

Ana bölümü Akşit Düşün ve Yazınevi’nde yapılacak olan festival, Efes-Odeon ve Bergama Tiyatrolarında sahnelenecek olan oyunlarla desteklenecek.

Duygu Dalyanoğlu / Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.