Karagöz’den Muhteşem Final

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu, yıl sonu gösterisinde, Türkiye’nin farklı yörelerine özgü halk Oyunlarını sergiledi.

Bursa’da 1988 yılından bu yana faaliyet gösteren Karagöz Halk Dansları Topluluğu, 2009-2010 sezonunu, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen programla tamamladı.

Türkiye’nin farklı yörelerinin Oyunlarını özgün koreografileriyle sahneleyen topluluk, sanatseverlerden beğeni topladı. Çalışmalarını, Kenan Çelik yönetmenliğinde; Haluk Yalın, Esra Aktüre Öcal, Gökhan Kılıç ve Fırat Ulusoy’un eğitmenliğinde sürdüren Karagöz Halk Dansları Topluluğu, programda Bursa, Mardin, Artvin, Balıkesir, Üskü, Tekirdağ, Hakkari, Tokat, Trabzon ve Denizli yörelerinin danslarından örnekler sundu.

Ritm grubu, Anadolu güzellemesi ve Roman danslarıyla beğeni aldı. Gösteride ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün oynadığı zeybek oyunu da canlandırıldı.

Bursa, 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek ’24. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda da uluslararası boyutta kapsamlı bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.