Köy Tiyatrosuna Veda

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Yeşilköy Beldesi’nde düzenlenen ‘3’üncü Köy Seyirlik Oyunları ve Köy Tiyatroları Buluşması’ sona erdi.

Her akşam bir tiyatro topluluğunun sahneye çıktığı şenlikte, 4 gün boyunca 2’si çocuk Oyunu olmak üzere 5 Oyun sergilendi.

Şenliği, tiyatro Oyuncuları Ahmet Gülhan, Müfit Kayacan, Umut Oğuz, Bülent Patoğlu, Murat Demirbaş, televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu, tiyatro eleştirmeni Ömer Şahinbaş ile bölgede tatil yapan binlerce kişi izledi.

İlki 2008’de düzenlenen etkinliğin ilk gününde Antalya Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Tiyatro Topluluğu ‘Bir Evet İki Hayır’ oyununu sahneledi. Suçsuz yere cezaevine düşen bir kadının, hapishane yaşamının anlatıldığı oyun büyük ilgi gördü. Şenliğin ikinci gününde Mersin’e bağlı Aslanköy Halk Tiyatrosu, tiyatronun kurucusu Hüseyin Aslanköy’ün yazdığı ‘Merravcı’ adlı oyunu sergiledi. Günümüzde toplumsal yaşamda ve eğitimdeki çarpıklıkların komedi biçiminde anlatıldığı oyunda yalnızca kadınlar rol aldı.

Şenliğin üçüncü gününde çocuklar için Yeşilköy Meydanı’nda ‘Bir Bavul Hikaye’ oynandı. Aynı akşam ev sahibi Yeşilköy Halk Tiyatrosu, Ali Yörük’ün yazıp Müfit Kayacan’ın yönettiği 2 perdelik ‘Çatallı Köy’ adlı oyununu sahneledi. Bir Anadolu köyünde geçen birbirine sevdalı iki gencin, toplumsal baskılara ve aileler arasındaki düşmanlığa karşı koyuşlarının anlatıldığı oyunda Umut Oğuz da konuk oyuncu olarak rol aldı. Dünya Kupası final maçının oynandığı gece sahnelenen oyunu yaklaşık 2 bin kişinin izlemesi ilgi çekti.

Etkinliğin son gününde, İzmir’in Bademler Köyü Halk Tiyatrosu ‘Dolantılı Gardrop’ adlı komediyi sahneledi. Etkinlik boyunca Yeşilköy Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu da sahneye çıkarak, türkülerle şenliğe renk kattı. Oyunları dört gün boyunca izleyen Direkler Arası Seyircileri grubunun temsilcisi Ömer Şahinbaş, “Bu tarz oyunların Türkiye’nin her tarafında yayılması, diğer şehirlerde de, kentlerde de köylü oyuncular tarafından oynanması en büyük dileğimiz” dedi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.