Marx’ın Dönüşü’ İlgiyle İzlendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ünlü oyuncu Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu amfi tiyatroda izleyicilerle buluştu.

Önceki gün, Howard Zinn`in kaleme aldığı, Özüm Özgülgen`in çevirdiği ve Genco Erkal`ın yönetip oynadığı `Marx`ın Dönüşü` adlı oyun, krizle sarsılan kapitalist sistemi Karl Marx`ın bakış açısı ile Ayvalık Belediyesine ait amfi tiyatroda sorgulandı

Usta oyuncu Genco Erkal’ın yaklaşık 1,5 saat sahnede müthiş bir performansla sergilediği ‘Marx’ın Dönüşü’ oyununda, 19. Yüzyılda Londra Soho`da yaşayan Marks, `Marx`ın Dönüşü` oyununda günümüz New York Soho`dadır. İçinde yaşadığımız dönemin ve Marks`ın yaşadığı dönemin birbiri içine geçecek şekilde yazıldığı oyunla o zamanları aydınlatmanın yanı sıra, bugünlere ışık tutulmasının amaçlandığı kaydedildi.

Genco Erkal`ın yönetip, oynadığı tek kişilik oyunda, Marks`ın karısı Jenny, kızı Eleanor, dostu Engels ve siyasi rakibi Bakunin gibi karakterlerle ilgili değerlendirmeleri önemli bir yer tutuyor. Marks, yaşamıyla ilgili olaylar, Jenny ile yaptığı evlilik, Londra`ya sürülmesi, üç çocuğunun ölmesi, zamanın politik çatışmaları, İrlanda`nın İngiltere`ye karşı direnişi, Avrupa`daki 1848 devrimleri, Komünist Hareket, Paris Komünü olaylarının işlendiği, ‘Marx’ın Dönüşü’ oyunu, Ayvalık anfi tiyatroyu dolduranları adeta tiyatroya doyurduğu gözlendi.

Genco Erkal’ın canlandırdığı Karl Marx’ın ünlü eseri ‘Das Kapital’ ile ilgili ipuçlarının da verildiği oyunu, izleyicilerin Kurşun Yarası, Ihlamurlar Altında gibi dizi filmlerden tanıdığı ünlü oyuncu Bülent İnal ve usta tiyatro oyuncusu Avni Yalçın’da seyircilerin arasında izledi. Oyun sonunda, hayranlarının akınına uğrayan usta oyuncu, sahne performansı ile ilgili tebrikleri kabul ederken, hayranlarının isteğini kırmayarak onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

www.dikkathaber.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.