Opera Festivali Son Buldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sanatseverleri, operanın farklı örnekleriyle buluşturan I. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin 23 temmuzdaki kapanışında, Üzeyir Hacıbeyli’nin Köroğlu operası sahnelendi.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki Köroğlu temsilinde Kazakistan, Azerbaycan ve Kırgızistan gibi Türk cumhuriyetlerinden gelen sanatçılar rol aldı. Prof Dr. Eflatun Neimetzade’nin sahneye koyduğu eserde, Azerbaycan Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı ise Prof. Dr. Rauf Abdulbayev yönetti.

İlk başlarda 21.30’da başlayacağı açıklanan temsil, Köroğlu‘nun organizasyonunu yapan Türksoy Türk Kütür ve Sanatları Ortak Yönetimi tarafından 20.00’a alındı ve bu durum, bazı seyircilerin eserin ilk perdesini kaçırmasına neden oldu. Koreografisini Mehmet Balkan’ın yaptığı danslarla renklenen Köroğlu’nun dekorları görkemliydi. Sanatçılar, Türk sazlarıyla renklenen müziği başarıyla yorumladılar.

Geceye katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2 temmuzda başlayan Uluslararası Opera Festivali’ne ilk kez iştirak etmiş oldu. Kırgızistan ve Azerbaycan kültür bakanları da Köroğlu operasını izledi.

Taraf

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.