Servet Pandur, Baykal Saran Ödülü’nün Sahibi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Baykal Saran 2010 “Yılın Tiyatro Sanatçısı” ödülüne “Krem Karamel” oyunundaki performansı ile Servet Pandur değer görüldü.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Atila Sav, Rüştü Asyalı, Selçuk Yöntem ve Erkal Saran’dan oluşan, Baykal Saran Tiyatro Ödülü Seçici Kurulu, 2009 – 2010 Tiyatro Sezonu için “Yılın Tiyatro Sanatçısı”nı belirledi.

Seçici Kurulun kararına göre, Baykal Saran 2010 “Yılın Tiyatro Sanatçısı” tek kişilik oyun “Krem Karamel”deki başarılı performansı ile Servet Pandur oldu. Pandur ödülünü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle, Gülen Saran’ın elinden aldı.

Törende bulunan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, bu yıl Baykal Saran ödülünün 4’üncüsünün verildiğini belirterek, “Her ödül değerlidir ama bazı ödüler vardır ki, biz tiyatrocular için bir adım öne çıkar. Bazı ödüller, ödüllerin ismi ile değerini artırır” dedi. Bilgin ödülün manevi değerinin yanı sıra 15 bin TL olan maddi değerini de vurguladı.

Ödülün sahibi Servet Pandur ise, “Biz hep tiyatronun küçükleri olarak gördük kendimizi, ama bu ödülle büyüdüğümü anlıyorum” diye konuştu. Pandur, ödülünü hastalığı nedeni ile bugün vefat eden Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Arzu Balcı adına aldığını söyledi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.