Araz Antalya, harS Barcelona’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türk koreograflar yurt içinde ve dışında modern dans rüzgarları estiriyor. Zeynep Tanbay Dans Projesi ‘Araz’la Antalya’da, Aydın Teker’in ‘harS’ı ise Barselona’da izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Konsept ve koreografisini Zeynep Tanbay’ın yaptığı ve 16 kişilik bir ekiple sergilenen ‘Araz’, 14 bölüm ve 20 ayrı danstan oluşuyor. Zeynep Tanbay’ın bütün gösterilerinde olduğu gibi salt beden dilini kullanan bir anlatım tercih ettiği gösteride Philip Glass, Yann Tiersen, Reich – remixed, Burhan Öcal ve Baba Zula müzikleri kullanılıyor. Antalya Belediyesi organizasyonuyla ücretsiz olarak Antalyalılarla buluşacak ‘Araz’, 11 Temmuz Pazar 21.00’de Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak.

İlk gösterimini Mayıs 2008’de yaptıktan sonra Avrupa’da 17 şehirde toplam 34 kez sahnelenen, 2008 Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde de büyük ilgi gören ‘harS’ ise, GREC Barselona Festivali kapsamında 14 Temmuz’da La Caldera’da İspanya prömiyerini yapacak. Aydın Teker’in insan bedeninin sınırlarına olan merakının, Ayşe Orhon’un müzikal geçmişiyle harmanlanmasından doğan bir denge ve risk çalışması olan ‘harS’ta, ‘söz dinlemez’ bir arp alışılmadık biçimlerde kullanılıyor. ‘harS’, 15 ve 16 Temmuz tarihlerinde de aynı mekanda sergilenecek.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.