Tiyatro Okullarda! Oyun Yazma Yarışması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliğinin ana projelerinden ‘2010 Okullarda’ kapsamında ‘Tiyatro Okullarda! Oyun Yazma Yarışması’ düzenlenecek.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, ‘2010 Okullarda’, mevcut eğitim sisteminde geri planda kalmış olan kültür sanat derslerinin güçlendirilerek, ilköğretim çağındaki 3 milyon öğrencinin bilinçli sanat üreticileri ve tüketicileri olarak yetişmesi için çalışmaya devam ediyor.

‘Çocukların yakın çevreleri, aileleri ve arkadaşlarıyla kurdukları hem gerçek hem de hayal dünyasını yansıtan ilişkileri’ konulu yarışmaya katılacak oyunlar, Zehra İpşiroğlu, Selahattin Dilidüzgün, Nihal Kuyumcu, Fikret Terzi, Özer Tunca, Asena Akan, Tolga Kılık ve Ümit Özdemir tarafından değerlendirilecek.

Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin ve mansiyon ödülü alacak 10 yazara ise 500 TL para ödülünün verileceği yarışmaya çocuk oyunu yazarlarının son başvuru tarihi 15 Ekim olarak belirlendi.

Sonuçları 15 Kasımda açıklanacak yarışmada, dereceye giren 13 oyun ve yayınlanmaya değer görülen oyunlarla birlikte yabancı dillerden de Türkçeye çevrilecek 10 oyun kitaplaştırılıp İstanbul’daki 3 bin okula dağıtılacak.

Projeye, aralarında Haldun Dormen ve Deniz Türkali gibi isimlerin bulunduğu Türk tiyatrosunun duayenleri de destek veriyor.

www.sondakika.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.