Üçüncü Oyun ‘Tristan ile İsolde’ Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çeşitli mesleklerden amatör 11 tiyatro sever tarafından önceki yıl kurulan Kuşadası Belediyesi Kale Kapısı Dans Tiyatrosu, üçüncü oyununu antik Kadıkalesi’nde sahneye koydu. İngiliz destanını anlatan “ Tristan ile İsolde “ isimli oyun büyük ilgi gördü.

Kuşadası Belediyesi Kalekapısı Dans Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyundan önce Kuşadası Belediyesi tarafından davetliler onuruna kokteyl verildi. Daha sonra ise oyunun galası başladı.

Galadan önce bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, oyuna gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ederek, “Belediye olarak yoğun bir kültür etkinlikleri programı gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin bünyesindeki Kale Kapısı Dans Tiyatrosu, bu anlamda çok önemli bir sanatsal işlevi yerine getiriyor.

Oyunun, halen kazı çalışmaları devam eden Kadıkalesi gibi çok önemli bir yerde gerçekleştirilmesi de etkinliğe ayrı bir anlam katıyor“ dedi. Başkan Altungün, daha sonra oyunun yönetmeni Şükran Yurttaş’a Kuşadası’nın kültürel hayatına yaptığı katkılardan dolayı plaket verdi.

Biri yönetmen, biri tiyatro koçu ve 8’i oyuncu olmak üzere 11 kişilik ekip, İngiliz mitolojisinde önemli yer tutan ve İrlanda kralının kızı Altın Saçlı İsolde ile Kral Marke’nin yeğeni şövalye Tristan arasındaki aşk hikayesini konu alan İngiliz Destanını, müzik ve dansla yorumlanarak tarihi Kadıkalesi’nin kazı alanında sahneye koydu.

Oyunun bitiminde tüm oyuncular, Kadıkalesi’ni dolduran yüzlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Yönetmen Şükran Yurttaş, Isolde’yi canlandıran Esra Yurttaş ve Tristan’ı canlandıran Lütfi Sürgen oyuna gösterilen ilgiye teşekkür ederek, “Bugün sahneye koyduğumuz oyunla inanılmaz mutlu olduk. Bizlere destek veren Belediye Başkanı M. Esat Altungün ile oyunumuzu izlemeye gelen tüm sanatseverlere teşekkür ederiz “ dediler.

“TRİSTAN VE İSOLDE”

Kral Marke, İrlanda Kralının kızı Altın Saçlı İsolde ile siyasi bir evlilik yapmak zorundadır. Bu siyasi evliliğe aracılık etmesi amacıyla yeğeni olan şövalye Tristan’ı yollar. Siyasi evliliğinden haberdar edilen İsolde buna karşı çıkmaz, fakat müstakbel kocasının kendisine aşık olmasını da ister. Bunun için büyücüye bir iksir hazırlatır.

İsolde bu iksirin başkalarının ele geçmemesi için onu yardımcısı Brangane’e verir. Brangane bunu bir şarap şişesine boşaltır. İngiltere’ye deniz ötesi yolculuk başlar. Gemide Brangane’nin yanlarından ayrıldığı bir vakitte, İsolde’yi korumak ve ona moral vermek amacıyla yanında bulunan Tristan, ona şarap ikram etmek ister.

Şarap bulamayınca Brangane’nin çantasındaki şişeyi fark eder. Bunun bir aşk iksiri olduğunu bilmeyen Tristan bundan bir kadeh İsolde’ye de verir.

İşte ünlü aşkları bu şekilde başlamıştır. İçeri giren Brangane bunu fark eder, fakat artık elinden bir şey gelmez. İsolde Tristan’a vurulmuştur. Hayatlarının tehlikeye girmemesi için bu aşk gizli tutulur. Tristan ve İsolde gizli gizli buluşmaya başlarlar.

İnternethaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.