“Vay Karagöz’üm, Artık Tescilliyiz”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geleneksel kültürümüzün ortaoyunu ve meddah ile birlikte en önemli köşe taşlarından biri olan 600 yıllık geçmişe sahip Karagöz ve Hacivat, Bursa markası olarak tescillendi.

Karagöz ve Hacivat gölge oyunu, Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusuyla 13 aydır devam eden incelemelerden sonra mutlu sona ulaştı. Marka ve tasarım tescili yapan İç Pazarda Uyumlaştırma Ofisi, Karagöz-Hacivat’ın Bursa’nın kültürü olduğunu ve bu oyunun Bursa’dan çıktığını onayladı.

Karagöz Müzesi’nde açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, somut olmayan kültürel mirası tescilleme çalışmalarına değinerek “Kılıç kalkan, gezek kültürü ve danışık gecesi gibi değerleri de Bursa ve Türkiye adına tescilletmeye, bunları kendimize mal etmeye çalışacağız. Bu konuda hassasiyet gösteren Bursa, diğer kentlere de örnek olacak.” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı ve Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Ömer Erdönmez de, Karagöz Müzesi’nin Türkiye’de Kültür Bakanlığı tarafından tescil edilmiş ilk müzelerden biri olduğunu söyledi.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.