Viyana’da ‘Diyarbakır Haftası’ Önerisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret eden Viyana Eyalet Parlamentosu Milletvekili ve Viyana Belediyesi Kültür Komitesi Başkanı Ernst Woller, Viyana’da 2011 yılında “Diyarbakır Haftası” yapma tekliflerini iletti.

Viyana Eyalet Parlamentosu Milletvekili ve Viyana Belediyesi Kültür Komitesi Başkanı Ernst Woller eşi Monica Woller ile birlikte Diyarbakır ve Viyana arasında kültürel işbirliği ve değişim programları ile görüşlerini aktarmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’le biraraya geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe’nin de bulunduğu oldukça sıcak geçen görüşmede iki kent arasında kurulacak diyalogların önemine dikkat çekildi.

Baydemir, Ernst Woller’e Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel yapısı ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Diyarbakır’da 7 bin yıl boyunca yaşamın aralıksız devam ettiğini ve üzerinde onlarca medeniyetin izlerini taşıdığını ifade eden Baydemir, “Bir kaç örnek vermek gerekirse Diyarbakır İslam, Hıristiyanlar, Museviler ve Süryaniler için de bir merkezdir. Ortadoğu’nun ilk ve en önemli kilisesi Diyarbakır’dadır” şeklinde konuştu.

DOSTLUK KÖPRÜSÜ TİCARET KÖPRÜSÜ OLABİLİR

Baydemir, Diyarbakır ve Viyana arasında kültür ve dostluk ilişkisini arzuladıklarını da kaydetti. Diyarbakır’ın Suriye, İran ve Irak’a açılan en yakın ve en güvenli kültür ve ticaret şehri olduğunu vurgulayan Baydemir, “Viyana ve Diyarbakır arasında kurulacak dostluk köprüsü aynı zamanda ticaret köprüsü anlamına da gelebilir” dedi.

DİYARBAKIR HAFTASI

Viyana Eyalet Parlamentosu Milletvekili ve Viyana Belediyesi Kültür Komitesi Başkanı Ernst Woller ise Diyarbakır’da olmaktan büyük bir keyif aldıklarını söyledi. Diyarbakır ve Viyana kentleri arasında kurulacak kültürel işbirliklerinin önemine dikkat çeken Woller, Baydemir’e 2011 yılında Viyana’da bir “Diyarbakır Haftası” düzenleme teklifini iletti. Baydemir teklif karşısında memnuniyetini dile getirdi.

Baydemir, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının (DBŞT) güçlü bir repertuara sahip olduğunu ve Diyarbakır dışında yedi ilde oyunlarını sahnelediklerini belirtti. Viyana’da da 2010 yılının sonbaharında, ünlü tiyatrocu Haldun Dormen tarafından sahnelenen ve büyük ilgi gören Kürtçe müzikal oyun Çirokekê Zivistanê’nin (Bir Kış Öyküsü) sahnelenebileceğini ifade etti.

Görüşmenin ardından Baydemir Ernst Woller’e Diyarbakır Sanat Atölyesi’nde yapılan bir vazo ve içinde Diyarbakır’la ilgili çeşitli kitap ve cd’lerin bulunduğu bir çanta ile eşi Monica Woller’e bir şal hediye etti.

Firatnews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.