8. Bodrum Uluslararası Bale Festivali Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün, Bodrum Belediyesinin katkılarıyla düzenlediği “8. Bodrum Uluslararası Bale Festivali” kapsamında “Tango’dan Sirtakiye” isimli gösteri sanatseverlerle buluştu.

Müziklerini Astor Piazzolla’nın yaptığı, topluluk ile sürekli çalışan besteci Marco Schiavoni’nin müzikleri ve düzenlemeleri gerçekleştirdiği, koreografisi Luigi Martelletta’ya ait gösteri, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde sahnelendi.

Ankara İtalyan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla Türkiye’ye gelen Compagnia Nazionale Di Raffaele Paganini isimli grubun sahnelediği gösteri, Akdeniz’in uzun kıyı şeridi ve dans kültürünü konu alıyor.

Gösteriyi, aralarında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, Ali Poyrazoğlu ve Halit Kıvanç’ın da olduğu çok sayıda davetli izledi.

-FESTİVAL PROGRAMI-

Festival kapsamında, 20-21 Ağustosta İspanya Nuevo Ballet Espanol ekibinin “Flamenko Kanı”, 24 Ağustosta Universal Ballet Kore’nin “Bach’tan Günümüze Bale Adımları”, 28 Ağustosta İzmir Devlet Opera ve Balesinin “Otello” isimli gösterileri sahnelenecek.

Festival, 31 Ağustos-1 Eylülde Irek Mukhamedov Sofya Opera ve Balesinin “Zorba The Greek” adlı gösterisiyle sona erecek.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.