Ankara Gençlik Parkı’nda Ramazan Eğlencesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği geleneksel Ramazan eğlencesi binlerce Başkentlinin katılımıyla coşkuyla sürüyor.

 

Gençlik Parkı`nda çok sayıda ayakkabıcı, çantacı, tekstil, kitap, yöresel ürünler, özel gıda ürünleri, geleneksel el sanatları ürünlerinin yer aldığı stantları gezen, alışveriş yapan Başkentliler, gündüz saatlerinde Gençlik Parkı`nın dört bir yanında başlayan etkinliklere katılıyor. Akşam saatlerinde ise Ramazan topunun atılması ve iftar çadırlarında binlerce vatandaşın orucunu açmasıyla gece ayrı bir anlam kazanıyor. Ardından, Başkentli çocuklar tatlı bir heyecanla nereye sürüklerse oraya gidiyor aileler.

 

iftar sonrasında `Temaşa Bahçesi`nde geleneksel orta oyununun seçkin gösterileri sergileniyor. Akrobatlar, illuzyonistler, ateşbazlar, top canbazının muhteşem gösterilerini izleyen çocukların heyecanı, Hacivat ve Karagöz`ün gösterisinde doruk noktaya ulaşıyor.Hepsinde birer mesaj ilettiği minik öyküleriyle, fıkralarıyla çocukları coşturan ve güldüren, büyükleri çocukluk yıllarına götüren Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler`i ilgiyle seyreden Başkentliler, daha sonra parkın diğer faaliyet alanlarına geçiyor.

 

İftarı Gençlik Parkı`ndaki çadırda yaptıklarını belirten 6 kişilik Topsakal ailesi Mamak Akdere`den parka geldi. 10 yaşındaki Ayşe ile 13 yaşındaki Merve Topsakal çok eğlendiklerini söyledi. Ailelerin gece yarılarına kadar süren eğlence ve sohbet ortamlarıyla neşe içinde süren Ramazan günlerine, parkın ana sahnesinde Aykut Kuşkaya seslendirdiği özgün pop parçalarıyla ayrı bir renk katıyor.

 

Parka torunlarıyla gelen 61 yaşındaki Dursun Şahin, onbir ayın sultanı Ramazan`ın hayatı boyunca ikinci kez yaza denk geldiğine dikkat çekiyor. `Herkese kısmet olmaz. Ne mutlu ki ikinci kez Ağustos ayında Ramazan aynı yaşıyorum. Gençlik Parkı`nda bu güzel imkanları bize sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi`ne çok teşekkür ediyorum.` diyor.

 

Başkentli çocuklar ayrıca, Gençlik Parkı`ndaki özel bir çadırda, planetaryum küresinde, bir astronotun uzaydaki günlük hayatını anlatan görsel şölen ile uzayı keşfetme fırsatı da yakalıyor. Parkta kurulan 360 derece açılı, 3 boyutlu Planetaryum küresinde, bir astronotun uzaydaki günlük hayatı, roketin fırlatılması sırasında hareketleri, karşılaştığı zorluklar, kara delikler, çekim gücü olan girdap havuzları özel gösterileri çocukların büyük ilgisini çekiyor.

 Tümgazeteler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.