Ankara ve İstanbul DT Kıbrıs’ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2-28 Eylül’de Kıbrıs Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 8. Kıbrıs Tiyatro Festivali’ne, Ankara Devlet Tiyatrosu “Tek Kişilik Şehir”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Vahşet Tanrısı” adlı oyunlarla katılacak.

Lefkoşa’da 2 Eylül’de başlayacak olan festivalin açılışını Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda “Tek Kişilik Şehir” adlı oyunla Ankara Devlet Tiyatrosu yapacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu ise 6 Eylül 2010 Pazartesi günü aynı sahnede “Vahşet Tanrısı” adlı oyunu sahneleyecek.

Tek Kişilik Şehir

Behiç Ak’ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu’nun yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımı Işın Mumcu’ya, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu’na ait. Oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Merve Gül, Melih Duran ve Halit İlker Altan rol alıyor.

Oyun, teknolojinin ve bireyselleşmenin oluşturduğu tek kişilik dünyaların eleştirisi. İzleyiciler oyunu izlerken bazı soruların da yanıtını arayacak. “Aileler artık tek kişilik mi? Teknoloji yazın üşümemizi, kışın terlememizi mi sağlıyor? Artık hayat bir takım kurslara gitmekten ibaret mi? Ekonominin kötüye doğru gittiğini havanın ve suların temizlenmesinden anlayabilir miyiz? İnsanlar sırf kendi çıkarları için mi intihar ediyor? Şehirler şehir dışına mı taşınıyor? Küsmek kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir mi? Kendimizi en yalnız hissetmediğimiz anlar, yalnız kaldığımız anlar mı? Kendinize gülebilirsiniz ama kendinizi gıdıklayabilir misiniz? Kandırılması en kolay canlılar erik ağaçları mı?”

Oyun 2007-2008 sezonunda, Sanat Kurumu’ndan en iyi yönetmen, en iyi erkek, en iyi kadın ve en iyi çevre tasarımı ödüllerini, Lions Tiyatro Ödülleri’nde de en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

İstanbul Devlet Tiyatrosu “Vahşet Tanrısı” ile Sahne Alacak

İstanbul Devlet Tiyatrosu ise 6 Eylül 2010 Pazartesi günü aynı sahnede “Vahşet Tanrısı” adlı oyunu sahneleyecek.

Jasmine Reza’nın yazdığı, Zeynep Avcı’nın dilimize çevirdiği, Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği, dekor ve giysi tasarımını Serpil Tezcan’ın, ışık tasarımını Ayhan Güldağları’nın yaptığı oyunda Ülkü Duru, Zafer Algöz, Zerrin Tekindor ve İştar Gökseven rol alıyor.

Oyunun konusu şöyle:

Çocukları kavga etmiş olan iki aile, medeni bir uzlaşmaya varmak istemektedir. Aralarında kibarca konuşmaya başlarlar. Ama sonunda kıyamet kopar çünkü hayatları farklı mutsuzluk biçimlerinden oluşan bu dostlarımız şu gerçeği bilmiyorlardır: İnsan aşkı ve evliliği hayalleriyle, yeteneğiyle yaratır ancak karakteriyle mahveder, çünkü karakter kaderdir! Ve çocuklar evden çıkıp hayata karışırlar.

TRT

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.