Bankamatik Sanatçısı Erken Emekli Edilecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bankamatik sanatçılığı” önlemek için bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını söyledi.

35 yaşından sonra bir sanatçının sahnede zorlandığını belirten Günay, “Sanatçıların performanslarıyla ilgili bir çalışma var. Memur anlayışı içinde bir sanatçılık yerine daha amatör ruhu, performansı, yeteneği teşvik edebilecek olan bir düzenleme yapılabilir mi diye çalışılıyor” dedi.

Çalışmadan maaş yok

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, “Bankamatik sanatçılığını önlemeye çalışıyoruz. Çünkü bale sanatçısı veya halk oyunları ayırmadan söylüyorum, 40 yaşından sonra hatta 35’ten sonra sahnede zorlanıyor. 35’den 65’e kadar 30 sene çalışmadan biz ona maaş ödüyoruz. Sanatçıları mağdur edecek bir düzenleme peşinde değiliz ama çalışanla çalışmayan, yeteneği olanla olmayan arasında bir fark oluşsun diye bir haklı özlemim var” dedi.

AKM’nin hikâyesini yazacağım

İçine onarım girsin, perde açalım diye AKM’yi çok büyük bir iyi niyetle erkenden boşalttım. Baştan çok iyi yürüdük. 90 trilyonluk bir proje, 70 trilyonluk ihale bedeliyle yer teslimi eşiğinde yargı kararıyla durdu. Çok üzgünüm. Dünyayı gezdikçe bize nasıl bir haksızlık yapıldığını büyük bir öfkeyle hissediyorum. ‘AKM’nin fuayesini Taksim’de gençlerin buluşma yeri haline getiremezsiniz’ dediler. ‘Çatısına güzelim bir lokanta yapamazsınız’ dediler. Yargı bunları kabul etti. Bundan ötürü bazen avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Böyle absürt bir şey olabilir mi? Oldu Türkiye’de. Belki de bu işin hikâyesini yazacağım.”

Medyatava

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.